Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.10.2023 10:00

Fiľakovo získalo 163-tis.eur na komplexnú rekonštrukciu ihriska v parku


Snímka zdroj: sobotnik.sk


Mesto Fiľakovo komplexne zrekonštruuje športové ihrisko v parku pri budove gymnázia, na tento účel získalo dotáciu vo výške takmer 163.000 eur. Športový areál bude môcť verejnosť po obnove využívať na basketbal, hádzanú, tenis či skateboarding.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová. V rámci projektu samospráva v týchto dňoch pracuje na prípravných prácach pred začiatkom výstavby, ich súčasťou bude aj výrub 11 starých topoľov v blízkosti ihriska. "Väčšina topoľov je vysadená príliš blízko a ich korene vytláčajú a rozlamujú ihrisko. Okrem toho sú v zlom stave a v minulosti kvôli nim vznikali aj nebezpečné situácie," priblížila referentka životného prostredia mestského úradu Gréta Kuzmová s tým, že v parku bude namiesto vyrúbaných topoľov vysadených 27 nových stromov.         

Obnovou športoviska v parku sa mesto zaoberalo niekoľko rokov, v časti areálu pred časom pribudlo aj multifunkčné ihrisko. Verejnosti však podľa samosprávy chýbalo samostatné basketbalové ihrisko, v rámci projektu chcelo mesto vyhovieť i ďalším komunitám mládeže. "Diskutovali sme o tom aj s vedením gymnázia, ktoré tieto plochy využíva v rámci telocviku, stretnutie sme mali aj so zástupcami skateboardovej obce, ktorej v meste chýba infraštruktúra," dodal primátor Fiľakova Attila Agócs.

Výsledkom komplexnej rekonštrukcie ihriska má byť areál využiteľný pre viacero športov. Súčasťou prác tak bude rekonštrukcia asfaltového povrchu, osadenie oceľových konštrukcií s ochrannou sieťou, basketbalových košov, hádzanárskych brán či tenisových stĺpikov. Na plochu za multifunkčným ihriskom bude umiestnených aj niekoľko

Žiadosť o dotáciu na obnovu športoviska podala samospráva na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR koncom júna, celková cena prác je na základe výsledkov verejného obstarávania približne 184.000 eur. Projekt má by ukončený do konca tohto roka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2018
Do obnovy ihriska v parku investuje mesto Fiľakovo s partnermi 22-tis. eur
Celkovo 22-tis. eur investuje samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese do obnovy detského ihriska v tamojšom mestskom parku. V rámci rekonštrukcie bude jeho vybavenie kompletne nahradené novými prvkami. S prácami chce mesto začať v letných mesiacoch, dokončenie projektu plánuje do augusta.
viac
22.08.2022
Začínajú rekonštrukcie eurofondových ciest na Horehroní i pri Fiľakove
Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo štvrtok 18. augusta oficiálne odovzdali staveniská dvoch veľkých rekonštrukčných projektov ich zhotoviteľom.
viac
07.02.2023
Mesto začína s revitalizáciou parku Panská záhrada
Mesto Prešov začína s obnovou a revitalizáciou parku Panská záhrada v miestnej časti Nižná Šebastová. Projekt je financovaný prostredníctvom nenávratného finančného príspevku z eurofondov.
viac
08.07.2023
Samospráva plánuje zrekonštruovať ihrisko v mestskom parku
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zrekonštruovať športové ihrisko v parku, nachádzajúce sa za budovou gymnázia. Na tento účel mesto požiadalo o dotáciu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %