Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.05.2018 03:00

Do obnovy ihriska v parku investuje mesto Fiľakovo s partnermi 22-tis. eur


Snímka, zdroj: rimava.sk


Celkovo 22-tis. eur investuje samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese do obnovy detského ihriska v tamojšom mestskom parku. V rámci rekonštrukcie bude jeho vybavenie kompletne nahradené novými prvkami. S prácami chce mesto začať v letných mesiacoch, dokončenie projektu plánuje do augusta.


Preliezačky, kolotoč a ostatné súčasné vybavenie ihriska je podľa samosprávy už v zlom technickom stave a niektoré časti nespĺňajú súčasné bezpečnostné normy. Jedným z nich je i kovový kolotoč, ktorý je v parku desaťročia.       

„Pre mnohých z nás má sentimentálnu hodnotu, bol súčasťou detstva niekoľkých generácií. Dnes už nespĺňa požadované normy, pre deti môže byť nebezpečný, preto ho budeme musieť odstrániť,“ povedal primátor mesta Attila Agócs. Dodal, že tie časti vybavenia ihriska, ktoré budú použiteľné, zrepasujú a následne rozmiestnia v iných lokalitách, predovšetkým na sídlisku Farská lúka.       

Súčasťou obnoveného ihriska má byť okrem iného kombinovaná veža, hojdačky, kolotoč, tabuľa na kreslenie či malý altánok. Z celkovej sumy 22.000 eur, potrebnej na rekonštrukciu, poskytne mesto čiastku 10.000 eur. Zvyšok venujú partneri - Nadácia Veolia a Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s.       

Mesto plánuje okolo ihriska vybudovať tiež oplotenie, aké už má na existujúcom ihrisku na Ulici 1. mája. „Aj keď je to oplotenie nízke, osvedčilo sa nám. Chráni najmä pred znečisťovaním priestoru psami, ale slúži i na vymedzenie pozemku,“ doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
12.03.2020
Na sídlisku Farská lúka pribudne nové parkovisko aj ihrisko
Nové parkovisko aj ihrisko vznikne v blízkej budúcnosti na sídlisku Farská lúka vo Fiľakove v okrese Lučenec. Parkovisko chce samospráva podľa primátora Attilu Agócsa vybudovať ešte v tomto roku, ihrisko najneskôr v budúcom.
viac
08.07.2023
Samospráva plánuje zrekonštruovať ihrisko v mestskom parku
Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zrekonštruovať športové ihrisko v parku, nachádzajúce sa za budovou gymnázia. Na tento účel mesto požiadalo o dotáciu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).
viac
12.10.2023
Fiľakovo získalo 163-tis.eur na komplexnú rekonštrukciu ihriska v parku
Mesto Fiľakovo komplexne zrekonštruuje športové ihrisko v parku pri budove gymnázia, na tento účel získalo dotáciu vo výške takmer 163.000 eur. Športový areál bude môcť verejnosť po obnove využívať na basketbal, hádzanú, tenis či skateboarding.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %