Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
08.07.2023 10:10

Samospráva plánuje zrekonštruovať ihrisko v mestskom parku


Ilustračná snímka


Mestské zastupiteľstvo vo Fiľakove na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zrekonštruovať športové ihrisko v parku, nachádzajúce sa za budovou gymnázia. Na tento účel mesto požiadalo o dotáciu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).


V prípade schválenia projektu ho bude mesto spolufinancovať piatimi percentami.

Samospráva Fiľakova podala 30. júna žiadosť o dotáciu vo výške 163-tisíc eur na MIRRI na projekt revitalizácie verejného priestoru za budovou gymnázia v mestskom parku. Zameraný je na celkovú obnovu zastaralého asfaltového ihriska s priľahlými spevnenými plochami. V prípade úspešnosti projektu ho mesto bude z vlastného rozpočtu spolufinancovať piatimi percentami, čo predstavuje sumu približne 8500 eur.

Ako priblížil primátor mesta Attila Agócs, témou revitalizácie športovej plochy v parku sa mesto zaoberalo niekoľko posledných rokov. „V časti športoviska sme pred časom postavili multifunkčné ihrisko. Mnohým obyvateľom však v parku chýbalo samostatné basketbalové ihrisko, na ktoré boli dovtedy zvyknutí. Preto sme sa zaoberali myšlienkou, ako túto krivdu napraviť a vyhovieť viacerým komunitám mládeže s rôznymi záujmami. Diskutovali sme o tom aj s vedením gymnázia, ktoré tieto plochy využíva v rámci telocviku, stretnutie sme mali aj so zástupcami skateboardovej obce, ktorej v meste chýba infraštruktúra. Pripravovali sme projekt a čakali na vhodnú výzvu,“ informoval primátor.

Projekt preto podľa jeho slov vypracovali tak, aby bol areál využiteľný pre viacero športov. Okrem komplexne zrekonštruovaného asfaltového povrchu plánujú za novými bránami osadiť oceľové konštrukcie s ochrannou sieťou, basketbalové konštrukcie, hádzanárske brány i tenisové stĺpiky. Na plochu za multifunkčným ihriskom tiež osadia niekoľko betónových prvkov určených pre skateboard. Chýbať nebude ani mobiliár v podobe lavičiek, smetných košov či stojanu na bicykle, odstráni sa starý mobiliár i nefunkčné stĺpy verejného osvetlenia. Na základe požiadaviek projektu tu bude v dispozícii aj box s exteriérovým defibrilátorom s alarmom. Po ukončení stavebných prác sú naplánované sadové a terénne úpravy - dosyp zeminy, zasiatie trávou a výsadba piatich kusov drevín.

Rekonštrukciou ihriska vznikne vo vstupnej časti mestského parku komplexná infraštruktúra na športové aktivity a plnohodnotné trávenie voľného času pre obyvateľov rôznych vekových kategórií s rôznymi záujmami. V prípade schválenia projektu ihrisko zrekonštruujú do konca aktuálneho roka.

Autor: (ts-MsÚ Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2018
Do obnovy ihriska v parku investuje mesto Fiľakovo s partnermi 22-tis. eur
Celkovo 22-tis. eur investuje samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese do obnovy detského ihriska v tamojšom mestskom parku. V rámci rekonštrukcie bude jeho vybavenie kompletne nahradené novými prvkami. S prácami chce mesto začať v letných mesiacoch, dokončenie projektu plánuje do augusta.
viac
28.09.2022
Začala sa výstavba vstupnej brány do mestského parku
Vo Fiľakove v okrese Lučenec sa začína realizácia projektu oplotenia mestského parku.
viac
16.08.2023
V mestskom parku pribudlo nové oplotenie i replika historickej brány
Vo Fiľakove v okrese Lučenec dokončili projekt výstavby oplotenia a vstupnej brány mestského parku. Zrekonštruovaný verejný priestor samospráva do užívania slávnostne odovzdala v sobotu (12. 8.) počas osláv Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová
viac
12.10.2023
Fiľakovo získalo 163-tis.eur na komplexnú rekonštrukciu ihriska v parku
Mesto Fiľakovo komplexne zrekonštruuje športové ihrisko v parku pri budove gymnázia, na tento účel získalo dotáciu vo výške takmer 163.000 eur. Športový areál bude môcť verejnosť po obnove využívať na basketbal, hádzanú, tenis či skateboarding.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %