Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.02.2022 07:55

Fašiangový sprievod so sebou niesol odkaz solidarity s Ukrajinou


Tradičný fašiangový sprievod mestom Handlová v piatok so sebou niesol odkaz, ktorý vyjadroval solidaritu k Ukrajine. Členovia sprievodu mali na kostýmoch žlto-modré stužky, farby ukrajinskej vlajky. FOTO TASR - Alexandra Moštková


Tradičný fašiangový sprievod mestom Handlová v piatok so sebou niesol odkaz, ktorý vyjadroval solidaritu k Ukrajine. Členovia sprievodu mali na kostýmoch žlto-modré stužky, farby ukrajinskej vlajky.


"Tohtoročné fašiangy v Handlovej, ktoré sú prechodom medzi zimou a jarou, tak nesú so sebou mrazivý odkaz hrôzy vojny i nádej, že Ukrajina bude opäť slobodná," uviedla hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň
Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
26.02.2022
ZMOS mobilizuje pomoc pre ukrajinských partnerov a ich občanov
Predsedníctvo Združenia miest a obcí Slovenska dnes schválilo rámec aktivít pre adresnú pomoc samosprávam a obyvateľom v dôsledku konfliktu na Ukrajine. ZMOS zriadi transparentný účet a tiež bude koordinovať materiálnu zbierku na pomoc prihraničiu.
viac
26.02.2022
Samosprávne kraje vyjadrujú podporu Ukrajine
Predstavitelia samosprávnych krajov odsúdili vojnový konflikt Ruska na Ukrajine, kraje sú pripravené poskytnúť humanitárnu pomoc.
viac
22.02.2024
Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny
Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny, ktoré zriadilo pred dvoma rokmi v priestoroch budovy bývalej strednej priemyselnej školy. K zrušeniu pristúpi na základe pokynu Okresného úradu Prievidza. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %