Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
30.03.2017 12:14

Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň


Ilustračná snímka: (tasr).


Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


Jarnému upratovaniu podľa nej predchádzalo to po zimnej údržbe. V predchádzajúcich dvoch týždňoch aktivační pracovníci vyzbierali viac ako desať kubických metrov odpadu, mesto so správcom mestských komunikácií a odpadového hospodárstva Hater-Handlová, spol. s r. o., zase za posledný týždeň odstránili viac ako 15 ton štrku a nečistôt. "Odpadu po zime je stále viditeľné množstvo, a preto mesto organizuje v spolupráci s obyvateľmi jarné upratovanie pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Naplánované je v dvoch etapách, v takzvanej južnej a severnej časti mesta, vrátane mestských častí Morovno a Nová Lehota," uviedla.       

Spoločnosť Hater-Handlová rozmiestni v každej časti 15 veľkokapacitných kontajnerov, kde môžu obyvatelia vkladať odpad z verejných priestranstiev. Mapu ich umiestnenia zverejnila radnica na webovom sídle mesta. V prípade, že si obyvatelia zorganizujú malú brigádu, odvoz odpadu si môžu zabezpečiť prostredníctvom linky jarného upratovania.      

V Handlovej podľa Paulínyovej vyhodnotia aj štyri lokality, kde sa organizovala brigáda. Najviac aktívne skupiny dostanú od mesta a spoločnosti po päť kusov okrasných drevín. "Súťaž spúšťa mesto aj na svojom facebooku, od 1. do 18. apríla do 10. hodiny môžu brigádnici pridávať fotografie z upratovania do správy. Fotka skupiny, ktorá získa najviac like, vyhrá obed s primátorom mesta," dodala.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
23.04.2021
Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania
Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.
viac
14.03.2023
Jarné upratovanie bude tento rok spojené i so súťažou
Samospráva Prievidze vyzvala aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Súčasťou aktivity bude i súťaž. Akcia sa bude konať 25. marca od 8.00 do 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %