Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.01.2019 12:50

Environmentálny fond bude môcť minúť o 37 miliónov eur viac


Environmentálny fond - logo


Environmentálny fond bude môcť v roku 2019 minúť o 37 miliónov eur viac, ako sa pôvodne počítalo. V stredu takýto návrh ministerstva životného prostredia odobrila vláda. Zvýšenie limitu na výdavky bude hradené priamo z vlastných peňazí fondu.


Rezort tvrdí, že po tomto kroku bude možné vo vyššej miere podporiť projekty formou dotácie na rok 2019, ako aj financovanie ďalších druhov podpory uvedených v zákone. Spomína zatepľovanie verejných budov, kompenzácie nákladov prevádzkam, pri ktorých sa predpokladá značné riziko úniku uhlíka, rozvoj elektromobility v súvislosti s ochranou ovzdušia či opatrenia na technické zabezpečenie riešenia mimoriadnych a mimoriadne závažných environmentálnych situácií.       

Peniaze pôjdu aj na financovanie riešení na zabezpečenie starostlivosti o životné prostredie v súvislosti s riešením stavov pri mimoriadnych a mimoriadne závažných environmentálnych situáciách a na zvýšenie rozpočtu v rámci existujúcich špecifikácií podpory na rok 2019 s akcentom na podporu v oblasti budovania verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a vodovodov.       

Environmentálny fond má v roku 2019 dosiahnuť celkové príjmy vo výške takmer 692 miliónov eur, a to bez štátnych dotácií. Jeho výdavky už po tejto zmene dosiahnu takmer 119 miliónov eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
ZMOS má zásadné pripomienky k poplatku za uloženie odpadov
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa zapojilo do medzirezortného pripomienkového konania k návrhu zákona o poplatkoch za uloženie odpadov. Svoje postoje vyjadrilo vo viacerých zásadných pripomienkach.
viac
05.05.2022
Mesto Poprad zvýši svoje výdavky v tomto roku o takmer 4,5 milióna eur
Mesto Poprad zvýši svoje výdavky v tomto roku na viaceré kapitoly o takmer 4,5 milióna eur. Vyplýva to z predloženého materiálu, ktorý na stredajšom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci.
viac
27.04.2023
Do rozpočtu Dolného Kubína pribudlo 1,6 milióna eur z rezervného fondu
Do tohtoročného rozpočtu mesta Dolný Kubín pripojili mestskí poslanci takmer 1,6 milióna eur z rezervného fondu. Finančné prostriedky budú smerovať do všetkých mestských častí Dolného Kubína.
viac
16.05.2023
Poslanci schválili zvýšenie financií v grantových programoch
Zvýšenie financií v grantových programoch Prešovského samosprávneho kraja (PSK) schválili v pondelok na svojom zasadnutí prešovskí krajskí poslanci. Celkový objem financií vo výzve poslancov PSK, výzve predsedu PSK a participatívnom rozpočte sa zvýšil z dvoch na tri milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %