Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.10.2019 04:10

Cintoríny už možno navštíviť aj virtuálne


Ilustračná snímka zdroj: PSM - Myjava


Mesto Myjava spustilo do prevádzky virtuálny cintorín, na ktorom si nielen občania mesta, ale aj širšia verejnosť a záujemcovia môžu v prípade potreby vyhľadať zosnulých podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape či fotografie náhrobkov.


 Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.       

Informácie sú dostupné na webovej stránke myjava.cintoriny.sk. "Často si pri návšteve cintorína spomenieme na príbuzného alebo známeho, ktorý už dávno nie je medzi nami. Radi by sme si uctili jeho pamiatku, ale nájsť jeho hrob, najmä na väčšom cintoríne, je bez pomoci a rady iných veľmi ťažké. Tieto informácie boli spracované na základe aktualizovanej evidencie hrobových miest správou majetku mesta a technické riešenie zabezpečovala spoločnosť Topset Solutions," uviedol Hrin.       

K dispozícii sú na kontrolu údaje zomrelých či informácie o uzavretých zmluvách a platbách za hrobové miesto. Portál je okrem slovenčiny plnohodnotne lokalizovaný aj do češtiny, angličtiny, nemčiny a maďarčiny. "Okrem toho majú návštevníci portálu možnosť využiť aj jednu originálnu službu. Na virtuálnom cintoríne totiž môžu položiť na 48 hodín veniec, kyticu, zapáliť sviečku a zanechať na hrobe zosnulého krátky odkaz," dodal hovorca mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
V mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu
V centrálnej zóne myjavskej mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu. Doterajšie kontajnery nahradili od začiatku roka plastové vrecia.
viac
27.10.2017
Stropkovskými cintorínmi sa môžete prejsť aj virtuálne
Pomôže vám pri tom digitálna mapa a svojim blízkym zapálite sviečku aj online. Mesto Stropkov zavádza v tomto roku na cintorínoch zaujímavú novinku.
viac
09.02.2018
V Myjave zasadalo spoločne zastupiteľstvo Myjavy a šiestich okolitých obcí
Úvodné tohtoročné mestské zastupiteľstvo v Myjave malo vo štvrtok (8. 2.) netradičnú účasť. Okrem mestských poslancov sa na ňom zúčastnili aj starostovia a poslanci šiestich obcí využívajúcich dom smútku, ktorého rekonštrukcia bola predmetom rokovania.
viac
08.08.2018
Na Turej Lúke si pripomenú ľudové zvyky
V myjavskej časti Turá Lúka sa počas najbližšieho víkendu (11. a 12.8.) uskutoční ďalší ročník dožinkových slávností. Podujatie organizuje Centrum tradičnej kultúry (CTK) a mesto Myjava. TASR informovala Eva Čmelová z CTK v Myjave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %