Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.10.2022 09:25

Autobusy ARRIVA v prázdninovom a sviatočnom režime


Ilustračná snímka


Počas prázdnin 28. - 31. októbra budú mestské a prímestské autobusy spoločností ARRIVA jazdiť podľa cestovných poriadkov v prázdninovom režime, 1. novembra budú všetky autobusy jazdiť ako v nedeľu alebo štátom uznaný sviatok. V Nových Zámkoch a Dolnom Kubíne bude posilnená doprava na cintoríny.


Počas jesenných školských prázdnin od piatku 28. do pondelka 31. októbra budú autobusy mestskej a prímestskej dopravy spoločností ARRIVA na Slovensku premávať podľa cestovných poriadkov v prázdninovom režime – to znamená, že nebudú premávať spoje označené v cestovných poriadkoch poznámkou . Na Sviatok všetkých svätých v utorok 1. novembra budú všetky autobusy jazdiť ako v nedeľu alebo štátom uznaný sviatok. V mestách Nové Zámky a Dolný Kubín bude vďaka spolupráci s objednávateľmi posilnená doprava autobusmi MHD s cieľom uľahčiť obyvateľom návštevu cintorínov.

Nové Zámky

Cestujúci v meste Nové Zámky môžu využiť mimoriadnu linku č. 11, ktorá bude premávať od 29. októbra až do 1. novembra na trase: Cintorín – AQUARIO – Nitrianska cesta č. 79 – Nitrianska cesta č. 31 – Poliklinika – Gúgska ul. č. 5 – Vajanského ul. č. 27 – Vajanského ul. č. 49 – Nábrežná ul. č. 11 – Nábrežná ul. č. 93 – Bitúnková ul., Pošta – Gogoľova ul., Soc. poisťovňa – Autobusové stanovište – Železničná stanica – Šurianska cesta, Jednota – Jazero, Baňa – Kabelschlepp – Cintorín. Zároveň bude od 25. októbra do 29. októbra na linke č. 9 spoj č. 11 s odchodom od Jazera, Baňa o 13:20 h predĺžený až po cintorín.

V súvislosti s očakávaným zvýšeným záujmom o parkovanie bude v dňoch od 24. 10. 2022 do 2. 11. 2022 autobusová zastávka Nové Zámky, cintorín dočasne premiestnená z parkoviska pri cintoríne.

Dolný Kubín

V sobotu a nedeľu 29. 10. a 30. 10., ako aj v utorok 1. 11. bude cestovanie MHD v Dolnom Kubíne bezplatné. Dopravca ARRIVA Liorbus zároveň pridá v týchto dňoch mimoriadne spoje na Nový cintorín, ktoré budú premávať na trase Banisko – Fučíkova – Kňažia dopoludnia medzi 10:25 a 11:20 a popoludní medzi 15:05 a 16:25.

„Sviatok všetkých svätých a dni, ktoré mu predchádzajú, sú na Slovensku tradične spojené s návštevami cintorínov. Využitím verejnej dopravy namiesto cestovania autom sa návštevníci môžu vyhnúť dopravným zápcham a stresu pri hľadaní voľného parkovacieho miesta. Prispejú tým k zlepšeniu dopravnej situácie na cestách a zlepšeniu čistoty ovzdušia v našich regiónoch a mestách. Sme preto radi, že spoločnosť ARRIVA v spolupráci s niektorými objednávateľmi mohla aj tento rok prispôsobiť autobusové linky potrebám cestujúcich a zaviesť mimoriadne spoje,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Od utorka 2. novembra 2021 budú všetky linky spoločností ARRIVA premávať opäť ako v pracovný deň.

Všetky potrebné informácie získajú zákazníci na webovej stránke, prostredníctvom e-mailu informacie@arriva.sk alebo na zákazníckej linke +421 915 733 733 od pondelka do nedele, v čase od 8:00 do 20:00. Cestujúci majú tiež možnosť zaregistrovať sa na odber aktuálnych informácií o cestovných poriadkoch, zmenách a obmedzeniach, novinkách i nových pracovných ponukách spoločností ARRIVA na Slovensku na internetovej stránke NEWSLETTER – ARRIVA na Slovensku.

Autor: (ts-arriva)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2020
Od nedele sa prímestské autobusy vrátia do prázdninového režimu
Prímestské autobusy v Banskobystrickom kraji budú od nedele 10. mája (vrátane) opäť premávať v prázdninovom režime. Župa tak zareagovala na uvoľňovanie opatrení zo strany štátu, na všetkých linkách však zostávajú platiť prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
09.05.2020
Od pondelka budú prímestské autobusy v TTSK jazdiť v prázdninovom režime
Cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave v trnavskej župe čaká od budúceho týždňa zmena. Autobusy budú od pondelka 11. mája 2020 jazdiť v režime školských prázdnin.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
27.10.2020
Prímestské autobusy budú jazdiť v prázdninovom režime
Od stredy 28. októbra 2020 bude prímestská autobusová doprava v trnavskej župe zabezpečovaná v letnom prázdninovom režime s posilnením ranných a poobedných spojov zabezpečujúcich dopravu žiakov I. stupňa základných škôl do a zo školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %