Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.07.2020 07:30

Župan odovzdal vysvedčenia


Žiaci ZŠ a Gymnázia s vyučovacím jazykom maďarským na Dunajskej v Bratislave. Snímka zdroj: (bsk).


Bratislavský župan Juraj Droba odovzdal vysvedčenia žiakom ZŠ a Gymnázia s vyučovacím jazykom maďarským na Dunajskej v Bratislave a Strednej priemyselnej školy strojníckej na Fajnorovom nábreží v Bratislave.


„Bol to náročný a špecifický polrok. Pandémia nás všetkých zasiahla, školy, učiteľov aj žiakov a postavila pred nové výzvy. Z klasického vyučovacieho procesu museli prejsť do online prostredia, učiť sa nové veci, žiakom sa zase pomenil režim. Ale zvládli to a za to im patrí veľké ďakujem. Verím, že najhoršie je za nami. Teraz je na čase si oddýchnuť a užiť dvojmesačné voľno, načerpať sily na september, lebo rozbeh bude asi ťažký,” vyjadril sa Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

V zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja je 54 škôl, ktoré spolu v tomto školskom roku navštevovalo 18 649 žiakov. Za normálnych okolností by si tak dnes vysvedčenia prevzalo takmer 19 tisíc žiakov.

Bratislavský župan odovzdal vysvedčenia žiakom ZŠ a Gymnázia s vyučovacím jazykom maďarským na Dunajskej v Bratislave a to prváčikom, žiakom 6. ročníka a gymnazistom 1. ročníka. Gymnázium je jednou z dvoch stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislavskom kraji, kde dochádzajú žiaci nielen z Bratislavy a okolitých obcí, ale aj z Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického kraja.

Vysvedčenia z rúk predsedu BSK Juraja Drobu dostali aj žiaci 3. ročníka Strednej priemyselnej školy strojníckej na Fajnorovom nábreží v Bratislave. Pýši sa nielen historickou budovou a vyše stopätnásť ročnou tradíciou v odbornom vzdelávaní, ale aj najmodernejšou technikou a automatizovanými výrobnými linkami.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2019
Ďalšie rekonštrukcie za takmer dva milióny eur
Bratislavský samosprávny kraj sa pustil do komplexnej výmeny okien na budovách dvoch škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.
viac
02.07.2020
V Karloveskej lodenici bude v sobotu Deň otvorených dverí
Karloveská lodenica pozýva verejnosť na deň otvorených dverí (DOD) a otvorenie sezóny po obmedzeniach spôsobených koronakrízou. V sobotu (4. 7.) od 10.00 h do 16.00 h v areáli Klubu vodných športov (KVŠ) Karlova Ves chystajú organizátori program pre deti i dospelých.
viac
15.08.2020
BSK vymieňa okná na historických budovách stredných škôl
Výmena okien historických budov v centre Bratislavy, v ktorých sídlia stredné školy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), neuberie z dobového vzhľadu.
viac
18.11.2020
Pri Šafárikovom námestí vznikol nový prestupný uzol MHD
Pri Šafárikovom námestí v Bratislave vznikol nový prestupný uzol MHD. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava s tým, že ide o ďalšie zlepšenie dopravy v centre hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %