Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.11.2021 10:40

ŽSK zmodernizoval dve centrá sociálnych služieb


Snímka zdroj: (ŽSK).


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zmodernizoval Centrum sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach a CSS Letokruhy v Žiline. Investície do rekonštrukcie vykurovacích systémov a zateplenia budov dosiahli takmer 700.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.


Doplnila, že rekonštrukčné práce v CSS Horný Turiec zahŕňali výmenu starých teplovodných rozvodov na vykurovanie a distribúciu tepla, teplej vody a hydraulické vyregulovanie rozvodov ústredného kúrenia vo všetkých objektoch. "Rozsiahla modernizácia nadväzovala na prvú etapu rekonštrukčných prác, v rámci ktorých v zariadení vybudovali novú kotolňu. ŽSK investoval z vlastných zdrojov do dokončenia komplexnej obnovy inžinierskych sietí 246.988 eur," uviedla Lašová s tým, že aktuálne žije v zariadení 255 klientov, pričom ponúka aj desať ambulantných miest.

Rozsiahlymi stavebnými úpravami prešla podľa nej ďalšia zo štyroch budov najväčšieho CSS v pôsobnosti samosprávneho kraja Letokruhy v Žiline, ktoré poskytuje pobytové služby pre 292 klientov. "Na objekte číslo osem zateplili steny obvodového plášťa, loggie, osadili nové bezpečnostné ochranné mreže a bleskozvod. Na schodisku namontovali novú schodiskovú stenu a vymenili sa všetky okná. Obyvateľom i zamestnancom budú slúžiť nové vonkajšie dvere a vstupné plne automatické dvere. ŽSK, ktorý financoval rekonštrukciu v celkovej výške 444.125 eur, aktuálne pracuje na príprave projektovej dokumentácie ďalšej etapy. V rámci nej zateplia obvodový plášť aj na ďalšej z budov, na ktorej už rekonštruovali strechu," dodala hovorkyňa ŽSK.

"Zvyšovanie energetickej efektívnosti budov našich zariadení sa nielen výrazne podieľa na úspore financií za energie, ale prispieva k lepšiemu komfortu obyvateľov domovov i zamestnancov. A to je náš primárny cieľ. Ušetrené zdroje tak môžeme investovať do ďalšieho skvalitňovania a dopĺňania služieb pre našich klientov," skonštatovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Dopady pandémie boli témou rokovania župného zastupiteľstva
Župní poslanci rokovali po trojmesačnej prestávke prostredníctvom videokonferencie. Prvé virtuálne zastupiteľstvo prinieslo správu o finančnom dopade pandémie na kondíciu Žilinskej župy, ako aj rozhodnutie o zrušení dotácií, či schválenie odkladu splátok úveru.
viac
15.06.2020
ŽSK zrekonštruuje kaštieľ v Oščadnici
Kaštieľ v Oščadnici bude modernejší i väčší. Žilinská župa začala s jeho modernizáciou v rámci cezhraničného projektu hradeného z európskych finančných zdrojov. Náklady na investíciu sú viac ako 640-tisíc eur. Župa spolufinancuje projekt vo výške zhruba 300-tisíc eur.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
24.11.2023
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb
Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %