Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
16.07.2022 05:00

Zrekonštruované cesty v okrese Bardejov a Medzilaborce


Ilustračná snímka (PSK)


Prešovská samospráva pokračuje v modernizáciách a rekonštrukciách ciest. Len nedávno opravila ďalšie úseky na severovýchode Slovenska. PSK na to vyčlenil takmer 480-tisíc eur


Ďalšie zrekonštruované úseky ciest v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) boli slávnostne odovzdané do užívania verejnosti. Uplynulé dni sa tak stalo na úseku Habura – Čertižné (okres Medzilaborce) a Osikov – Bartošovce (okres Bardejov).

Na ceste II. triedy Habura – Čertižné bol opravený úsek v dĺžke 1466 m, kde sa zhotovila nová obrusná vrstva vozovky, spevnili sa krajnice, osadili sa nové cestné smerové stĺpiky a zrealizovalo sa nové vodorovné dopravné značenie. Na rekonštrukciu kraj vynaložil 240-tisíc eur.

Zhruba 237-tisíc eur dosiahli celkové náklady rekonštrukčných prác na ceste III. triedy Osikov – Bartošovce, kde sa opravil úsek v dĺžke 2,48 km. Stavebné práce zahŕňali frézovanie a očistenie vozovky, realizáciu výškovej úpravy kanalizačných poklopov, zriadenie rúrového priepustu, zhotovenie vyrovnania krytov vozovky asfaltovým betónom i pokládku novej obrusnej vrstvy vozovky z asfaltového betónu. Okrem toho sa zrealizovalo vodorovné dopravné značenie.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2021
PSK bude očkovať v Medzilaborciach, Fričovciach, Poprade i v Prešove
Prešovský samosprávny kraj má na najbližšie dni naplánované ďalšie očkovacie akcie. V priebehu týždňa sa k proticovidovej vakcíne budú môcť dostať záujemcovia bez registrácie v Medzilaborciach a Fričovciach.
viac
22.11.2021
Kraj opravil ďalších takmer 9 kilometrov ciest v okrese Levoča
Prešovský samosprávny kraj zmodernizoval ďalších takmer deväť kilometrov ciest v okrese Levoča s dosahom aj na okres Sabinov. Úpravou prešli vozovky v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave v úsekoch Bijacovce-Brezovica a obciach Vyšné Repaše a Uloža.
viac
03.11.2022
Modernizácia ciest vo Vranovskom okrese si vyžiadala takmer 534 000 eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) investoval do modernizácie ciest a cestmajsterstva v okrese Vranov nad Topľou takmer 534 000 eur. Zmodernizoval vozovku medzi Žipovom a Skrabským, Jasenovcami a Ďapalovcami aj Podčičvou a Tovarným.
viac
24.10.2023
PSK poskytuje prvú finančnú pomoc po zemetrasení vo výške 136 500 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelila prvé finančné prostriedky obyvateľom zasiahnutým nedávnym zemetrasením. Využila pritom účelovú dotáciu schválenú krajským parlamentom, ako aj príspevky verejnosti a sponzorov, ktoré boli v uplynulých dňoch poukázané na jej účet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %