Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
08.07.2024 02:10

Okres Veľký Krtíš: 31 kilometrov zrekonštruovaných ciest a autobus do Nitry


Snímka zo slávnostného otvorenia 31 kilometrov zrekonštruovaných ciest. (Zdroj: BBSK)


Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja, zhotoviteľov i desiatka starostov okolitých obcí v stredu 3. júla v Dolnej Strehovej slávnostne otvorili 31 kilometrov zrekonštruovaných ciest, do ktorých župa investovala 17,5 milióna eur.


Predseda kraja tiež oznámil zavedenie novej priamej autobusovej linky, ktorá spája od 1. júla Veľký Krtíš s Nitrou.

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) dnes slávnostne otvoril dve etapy rekonštrukcie strategických ciest II. triedy v okrese Veľký Krtíš v dĺžke 31 kilometrov a v celkovej hodnote 17,5 milióna eur. Stalo sa tak v prítomnosti starostov a starostky desiatky obcí, cez ktoré zrekonštruované úseky prechádzajú, poslancov župného zastupiteľstva i zástupcov spoločností SKANSKA SK a Viakorp, ktoré boli zhotoviteľmi stavby.

Rekonštrukcia zahŕňala 19 mostných objektov, lávky pre peších, 74 priepustov, 9 obojstranných autobusových nástupíšť, 14 priechodov pre chodcov s bezbariérovou úpravou a príslušné osvetlenie.

„Nehovorím o plátaní, nehovorím o pár kilometroch, ale o historicky najväčšej súvislej rekonštrukcii ciest v tomto okrese. Som hrdý na to, že sa nám najmä vďaka eurofondom, ale aj vlastným zdrojom v sume viac ako štyri milióny eur, podarilo dokončiť tento dôležitý projekt, ktorý zlepší život obyvateľov v celom širokom regióne a podporí aj turistický ruch,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý zvlášť vyzdvihol prácu kolegov na Úrade BBSK a spoluprácu so starostami.

Cesty II/591 a II/585 sú pre región kľúčové. Slúžia ako najkratšia spojnica Veľkého Krtíša a juhu kraja s krajským mestom a prepájajú Veľký Krtíš s Lučencom a Maďarskom. Rekonštrukcia ciest prinesie bezpečnejšiu a komfortnejšiu prepravu pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov smerujúcich do obľúbeného akvaparku.

Okrem slávnostného otvorenia zrekonštruovaných ciest predseda kraja oznámil aj zavedenie novej priamej autobusovej linky z Veľkého Krtíša do Nitry. Linka premáva od 1. júla dvakrát denne – ráno a popoludní, počas celého týždňa. V Nitre a Leviciach na autobus nadväzujú spojenia do Bratislavy.

„Som rád, že sa nám vďaka spolupráci s Organizátorom IDS BBSK a dopravcom SAD Zvolen podarilo vyriešiť dlhoročný problém s chýbajúcou priamou linkou do Nitry," povedal Ondrej Lunter s tým, že toto spojenie ešte pred pandémiou zabezpečovali komerční dopravcovia, potom sa však prerušilo.

Okrem zavedenia novej linky do Nitry diskutuje IDS BBSK v spolupráci s dopravcami a organizátormi dopravy aj ďalšie zmeny, ktoré by mohli prispieť k zlepšeniu autobusovej dopravy do susedných krajov - na trase Žiar nad Hronom - Horná Štubňa a Banská Štiavnica - Levice.

Autor: (ts-BBSK, Lenka Štepáneková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2016
Po prázdninovej prestávke vláda navštívila dalšie najmenej rozvinuté regióny
Postupne zasadla v Sabinove (22. augusta) Sobranciach (23. augusta) Trebišove (24. augusta) a v ďalšom týždni vo Vranove nad Topľou (30. augusta) a vo Svidníku (31. augusta). Začiatkom septembra (7. septembra) stihla hneď dve výjazdové rokovania. Najprv zasadala v Poltári a potom vo Veľkom Krtíší.
viac
24.09.2020
V Lučenci otvorili ôsme centrum včasnej intervencie
V okresoch Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš sa za posledné 4 roky narodilo predčasne vyše 150 detí (celkový počet pôrodov za toto obdobie bol 3 496).
viac
03.03.2021
Hygienici zakázali na hornej Nitre predaj nápojov cez výdajné okienka
Epidemiologická situácia v súvislosti s novým koronavírusom v okrese Prievidza je vážna. Zdravotníci tam evidujú pacientov, ktorí majú najťažšie stavy ochorenia COVID-19. Dodržiavanie opatrení prídu kontrolovať do okresu i vojaci, hygienici zase zakázali predaj nápojov cez výdajné okienka.
viac
16.07.2022
Zrekonštruované cesty v okrese Bardejov a Medzilaborce
Prešovská samospráva pokračuje v modernizáciách a rekonštrukciách ciest. Len nedávno opravila ďalšie úseky na severovýchode Slovenska. PSK na to vyčlenil takmer 480-tisíc eur
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %