Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.07.2022 12:35

Zrekonštruovali prvé zastávky na Račianskej električkovej radiále


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Na Račianskej električkovej radiále v Bratislave dokončili rekonštrukciu zastávok Mladá Garda a Riazanská. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že počas letných prázdnin pokračujú v obnove ďalších.


"Najbližšie nás čaká Pionierska, Biely kríž a celkovej obnovy sa dočká už čoskoro aj priestor Gaštanového hájika pri Železničnej stanici Vinohrady," uviedol bratislavský mestský dopravca.

Na rekonštruované zastávky inštaluje nové označníky, asfaltový povrch nahrádza betónovou dlažbou, debarierizuje vstupy a zvyšuje nástupnú hranu, aby bolo nastupovanie do električiek pohodlnejšie. "Finálnou bodkou je nový prístrešok s lavičkou a fotovoltickými článkami na streche, vďaka ktorým je osvetlenie úplne sebestačné," podotkli z DPB.

Podnik avizuje 200 nových prístreškov v celom hlavnom meste. Pribudnúť majú aj na ďalších autobusových, trolejbusových a električkových zastávkach v rôznych mestských častiach Bratislavy. Zväčša tam, kde je frekvencia cestujúcich a spojov vysoká.

"Vzhľad prístreškov bude v súlade s dizajnmanuálom z dielne Metropolitného inštitútu Bratislavy. Na program obnovy a doplnenia prístreškov sme získali financie z eurofondov a ďalšie vzniknú vďaka komerčným spoluprácam," spresnil dopravca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
29.07.2020
Mesto rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej radiály
Mesto Bratislava rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Na tento problém po obnovení premávky električiek upozorňovali niektorí obyvatelia žijúci v blízkosti zmodernizovanej trate. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %