Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.07.2020 08:10

Mesto rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej radiály


Snímka zdroj: (bsk).


Mesto Bratislava rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Na tento problém po obnovení premávky električiek upozorňovali niektorí obyvatelia žijúci v blízkosti zmodernizovanej trate. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.


„Pre určenie príčiny dunenia v úseku Molecova – obratisko sa odborníci mesta, zhotoviteľa a projektanta dohodli na technických úpravách koľajového zvršku,” spresnila. Na vybraných doskách pevnej jazdnej dráhy, medzi zastávkami Nad lúčkami a Nám. sv. Františka, sa odstránil vrchný kryt (rozchodník a štrk) a 24-metrové dosky sa rozrezali na dĺžku šesť metrov. „Okrem toho sa v niektorých detailoch odstránili vibračné mosty na prejazde a priechode,” podotkla Rajčanová.

Tieto dni sa realizuje brúsenie koľajníc a ich reprofilácia. Medzi jednotlivými úpravami a po vykonaní všetkých navrhnutých úprav sa zrealizuje meranie počas prejazdu skúšobnej nízkopodlažnej električky, ktorú priviezli na obratisko Kútiky. „Po vyhodnotení výsledkov meraní sa pristúpi k ich vyhodnoteniu a k prijatiu ďalších opatrení za účelom odstránenia dunivého hluku pri prejazde električkou,” uviedla hovorkyňa.

Modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály pokračuje od mája treťou etapou. Rekonštruuje sa najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela pod Bratislavským hradom po Molecovu. Počas uplynulých týždňov práce na trati zahŕňali výstavbu zastávok a realizáciu pevnej jazdnej dráhy v úseku tunel – Molecova, demontáž starého a montáž nového trolejového vedenia v úseku tunel – Molecova, preložku vodovodu pri Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského, betonáž nových výťahových šácht na lávke Botanická, posun zastávky Segnerova do novovybudovanej polohy a sprejazdnenie dvoch jazdných pruhov.

Taktiež opravu lávky Nad lúčkami a lávky Botanická, odstránenie dočasného prejazdu pri zastávke Borská, otvorenie prejazdu pri Družbe a zatvorenie prejazdu pri Mlynskej doline, výsadbu vegetačného krytu v Karlovej Vsi a práce na podchode Damborského. „Od pondelka (27. 7.) sa obnovila premávka električiek cez Nábrežie armádneho generála L. Svobodu a tunel,” podotkla Rajčanová.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu hlavné mesto v tejto chvíli nevie vylúčiť ani omeškanie v rámci tretej - poslednej etapy modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály. Termín dokončenia modernizácie trate sa však zatiaľ neposúval. Ten mesto očakáva v septembri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
13.07.2022
Zrekonštruovali prvé zastávky na Račianskej električkovej radiále
Na Račianskej električkovej radiále v Bratislave dokončili rekonštrukciu zastávok Mladá Garda a Riazanská. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že počas letných prázdnin pokračujú v obnove ďalších.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %