Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.01.2020 09:05

Úsek trate v Dúbravke otestovala skúšobná jazda


Ilustračná snímka (bsk)


Modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály pozostáva z viacerých etáp. Prvú, cez Karlovu Ves, už naplno využíva verejnosť. K spusteniu sa ale blíži aj druhá etapa na úseku od obratiska Karlova Ves po Hanulovu. Dnes prešla skúšobnou jazdou.


„Tak ako pri modernizácii úseku v Karlovej Vsi aj trať v Dúbravke bude komfortnejšia, vynovená. Má nový koľajový spodok, nové koľajnice ako aj nové trolejové vedenie. Ani tu nebude chýbať zelený povrch, nové prístrešky, elektronické tabule či lavičky s nabíjaním pre mobily,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Kolaudačné konanie druhej etapy Karlovesko-Dúbravskej radiály začal Bratislavský samosprávny kraj na žiadosť Hlavného mesta SR Bratislava ešte v minulom roku. Ak bude všetko v poriadku, vydá župa ako špeciálny stavebný úrad pre električkové a trolejbusové dráhy, povolenie na predčasné užívanie v priebehu pár týždňov. Celý tento proces je pomerne komplikovaný. K tomu, aby električky v Dúbravke dostali zelenú, je potrebný napríklad záznam o skúšobnej jazde, stanoviská dotknutých orgánov a množstvo ďalších potrebných dokladov. Až po splnení všetkých podmienok vydá Bratislavský samosprávny kraj povolenie na predčasné užívanie. 

“Je dôležité, aby trať mohla slúžiť verejnosti čo najskôr, ale zároveň, aby jej užívanie neohrozovalo bezpečnosť ani zdravie ľudí,“ apeloval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
11.12.2019
Technicko bezpečnostná skúška električkovej trate Karlovesko-Dúbravskej radiály
Technicko-bezpečnostná skúška 1. etapy je uskutočnená. Kolaudačné rozhodnutie vydá župa po dodaní všetkých potrebných dokladov.
viac
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
29.07.2020
Mesto rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej radiály
Mesto Bratislava rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Na tento problém po obnovení premávky električiek upozorňovali niektorí obyvatelia žijúci v blízkosti zmodernizovanej trate. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %