Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.12.2019 08:05

Technicko bezpečnostná skúška električkovej trate Karlovesko-Dúbravskej radiály


Ilustračná snímka (BSK)


Technicko-bezpečnostná skúška 1. etapy je uskutočnená. Kolaudačné rozhodnutie vydá župa po dodaní všetkých potrebných dokladov.


Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja ako aj ďalšie dotknuté orgány si včera so zástupcami DPB, a. s., otestovali zmodernizovanú 1.etapu Karlovesko-Dúbravskej električkovej radiály. Išlo o technicko-bezpečnostnú skúšku stavby, ktorá je jednou z dôležitých súčastí kolaudačného procesu. Ten župa na žiadosť Hlavného mesta SR Bratislava už spustila. Povolenie na predčasné užívanie vydá župa v expresných, no zákonných lehotách po doručení záznamu o tejto jazde, ako aj ďalších potrebných dokladov.

„Ide o významný dopravný projekt, ktorý spája západnú časť Bratislavy s centrom mesta. Preto je dôležité, aby trať mohla slúžiť verejnosti čo najskôr. Na župe sme pri všetkých potrebných krokoch nestratili ani deň, no musíme sa riadiť zákonnými postupmi a lehotami. Ako aj tým, aby predčasné užívanie trate neohrozovalo bezpečnosť ani zdravie osôb,“ ozrejmil bratislavský župan Juraj Droba.

Technicko-bezpečnostná skúška je súbor činností, ktorými sa overuje, či je dráha funkčná, či zaručuje bezpečné a trvalé prevádzkovanie, ako aj bezpečnú a plynulú dopravu na dráhe. Dnešná skúšobná jazda dopadla dobre čo sa týka prejazdnosti trati. Vyskytli sa drobné nedostatky v infraštruktúre zastávok, ktoré však zhotoviteľ stavby odstráni do začatia prevádzky. Po doručení všetkých potrebných dokladov k vydaniu rozhodnutia, vydá Bratislavský samosprávny kraj povolenie na predčasné užívanie 1. etapy čo najskôr.  

Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy na základe žiadostí Hlavného mesta SR Bratislavy spustil aj kolaudačné konanie na predčasné užívanie 2. etapy Karlovesko-dúbravskej radiály. Vymedzená je úsekmi od obratiska Karlova Ves po Hanulovu. O začiatku konania župa informovala účastníkov doručením oznamu do vlastných rúk a verejnou vyhláškou pre účastníkov s neznámou adresou. Ústne pojednávanie so všetkými zainteresovanými stranami je stanovené na 18. decembra 2019.

„Na župe sme pri všetkých potrebných krokoch nestratili ani deň, no musíme sa riadiť zákonnými postupmi a lehotami,“ dodal bratislavský župan Juraj Droba.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2019
BSK: V kraji štyri nové bilingválne gymnáziá
Na území bratislavského regiónu pribudnú od začiatku školského roka 2019/2020 štyri nové bilingválne gymnáziá. Možnosť študovať v anglickom jazyku tak dostane 136 žiakov. Hlásiť sa na bilingválne gymnáziá môžu ôsmaci aj deviataci a termín odovzdania prihlášky je 20. február.
viac
03.09.2019
BSK otvoril nové zariadenie pre deti s autizmom na Dúbravskej ceste v Bratislave
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zriadil nové špecializované zariadenie pre deti od šiestich do 18 rokov s poruchou autistického spektra. V pondelok ho otvorili v Domove sociálnych služieb (DSS) pre deti a rehabilitačnom stredisku Rosa na Dúbravskej ceste v Bratislave.
viac
31.01.2020
Úsek trate v Dúbravke otestovala skúšobná jazda
Modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály pozostáva z viacerých etáp. Prvú, cez Karlovu Ves, už naplno využíva verejnosť. K spusteniu sa ale blíži aj druhá etapa na úseku od obratiska Karlova Ves po Hanulovu. Dnes prešla skúšobnou jazdou.
viac
29.07.2020
Mesto rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej radiály
Mesto Bratislava rieši dunenie na obnovenej časti Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Na tento problém po obnovení premávky električiek upozorňovali niektorí obyvatelia žijúci v blízkosti zmodernizovanej trate. Potvrdila to hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %