Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.10.2020 12:35

Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk).


Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.


Sľubuje tiež častejšie frekvencie spojov a zvýšenie prepravnej kapacity.

„Linka 4 bude predĺžená od tunela do Dúbravky, linka 9 bude jazdiť na Kútiky. Interval oboch liniek budú štyri minúty v rannej špičke, päť minút v ostatných obdobiach dňa, sedem až osem minút cez víkend,” spresnila informácie DPB hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. „Pre Karlovu Ves to znamená príchod električky každé dve minúty a zvýšenie kapacity oproti stavu pred začatím modernizácie električkovej trate, všetky električky na linkách 4 a 9 budú v pracovných dňoch veľkokapacitné,” dodala. V čase mimo dopravnej špičky a počas víkendov by mal byť počet spojov oproti stavu pred modernizáciou Dúbravsko-karloveskej radiály dvojnásobný.      

Rajčanová upozornila tiež na to, že Dúbravka bude profitovať aj z pravidelnejšieho intervalu električiek. „Z Dúbravky pôjde električka každé štyri minúty v rannej špičke, respektíve každých päť minút v čase medzi špičkami počas pracovných dní,” uviedla. „Linku 5 nahradí dvakrát častejšie jazdiaca linka 4, ktorou je možné dostať sa do dôležitého uzla Trnavské mýto a taktiež prestúpiť na linku 3 do Rače na zastávke Mariánska,” doplnila Rajčanová. Spojenie Dúbravky s uzlom Kapucínska - Zochova je možné naďalej linkami 83 a 84 bez prestupu, v platnosti ostáva aj zavedený častejší interval cez víkendy.      

Doprava na Dlhé diely bude zabezpečená z nového integrovaného prestupného uzla Riviéra. Linka 133 premávať nebude, namiesto toho bude v rannej špičke posilnená linka 33, ktorá pôjde každé štyri minúty.      

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. Okrem kompletnej výmeny koľají a trakčného vedenia majú pribudnúť bezbariérové zástavky, mobiliár či elektronické tabule, zásadnou zmenou je tiež vybudovanie dvoch prestupných uzlov Molecova a Damborského. Novinkou má byť aj zelený povrch trate.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
17.02.2020
V tomto týždni by mali spustiť premávku električiek do Dúbravky
V Bratislave by mali v tomto týždni začať jazdiť električky po zrekonštruovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály až do mestskej časti Dúbravka. Predpokladá to hlavné mesto i Dopravný podnik Bratislava (DPB) presný termín spustenia premávky však zatiaľ neuviedli.
viac
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %