Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.05.2019 12:00

ZMOS požaduje modernú samosprávu a zodpovedné riešenia


Ilustračná snímka z 29. snemu ZMOS (st)


Takmer 1 300 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 30. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS bude zároveň prvým snemom od jesenných komunálnych volieb. Preto jeho súčasťou bude aj voľba predsedu združenia.


Snem Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutoční 22. a 23. mája 2019 v Kongresovom centre Incheba Bratislava, hala C a už tradične za účasti ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, členov vlády a ďalších hostí.

Začiatok prvého rokovacieho dňa je naplánovaný na 13.00 hod., keď po privítaní hostí a delegátov predseda ZMOS Michal Sýkora predloží správu o činnosti združenia. Po tomto bode bude nasledovať vystúpenie najvyšších ústavných činiteľov a zahraničných hostí. Od 15. hod. je naplánovaná pracovná časť snemu, v ktorej sa delegáti budú venovať pracovným otázkam, plneniu priorít od minuloročného snemu, diskusii o prioritách na nadchádzajúce obdobie vrátane voľby predsedu ZMOS a členov Kontrolnej komisie ZMOS.

Záver prvého dňa bude tradične venovaný kultúrnemu programu. Sprievodnými podujatiami bude vyhlásenie súťaže „Oskar bez bariér 2018“, ktorá sa koná pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR a tiež budú vyhlásené výsledky ocenenia v rámci „Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.“

Druhý rokovací deň bude pokračovať diskusia delegátov a hostí, pričom pred záverom snemu, ktorý sa očakáva o 13. hod. budú schvaľované uznesenia 30. snemu vrátane priorít na obdobie do ďalšieho snemu.

Obidva rokovacie dni snemu včítane kultúrneho programu budú vysielané na internete. Technické riešenie umožní sledovanie naživo aj na webovej stránke Združenia miest a obcí Slovenska a to vrátane vysielania večerného programu.

 

Michal Kaliňák hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Snem ZMOS je sviatkom spoločnej nádeje
V poradí 27. snem ZMOS nebude len bilanciou toho, čo sa podarilo a úvahou o tom, čo sme ešte mohli urobiť. Dvojdňové rokovanie musíme vnímať ako našu schopnosť jasne formulovať tézy, ktoré dokážeme presadiť a naplniť.
viac
18.05.2017
Prvý deň rokovania 28. snemu ZMOS
V bratislavskej Inchebe sa v stredu 17. mája popoludní začalo rokovanie 28. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Ústredné heslo rokovania tentoraz znie: Obhajujeme decentralizáciu, podporujeme modernizáciu.
viac
18.05.2017
Druhý deň rokovania 28. snemu ZMOS
Druhý deň rokovania 28. snemu 18. mája otvoril podpredseda ZMOS a predseda Komory obcí, starosta Santovky Ľubomír Lörincz. Zo zdravotných dôvodov v úvodnej časti rokovania nebol prítomný predseda ZMOS Michal Sýkora.
viac
23.05.2018
Poznáme víťazov prestížnych súťaží
Súčasťou prvého dňa snemu Združenia miest a obcí Slovenska je galavečer so sprievodným programom. Tradične je venovaný oceňovaniu v rámci súťaže Oskar bez bariér a tiež Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %