Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.01.2024 05:00

ZMOS, DECODOM A VÚB ponúkajú novým manželským párom pomoc pri štarte


Snímka z odovzdávania poukážky.


Podpora nových manželských párov v mestách a obciach na Slovensku je cieľom spoločného projektu Združenia miest a obcí Slovenska, najväčšieho slovenského výrobcu nábytku spoločnosti DECODOM a VÚB banky.


Všetky manželské páry, ktoré sa zosobášili v minulom roku alebo sa zosobášia v priebehu roka 2024 môžu od samosprávy dostať zľavovú poukážku v hodnote 123 € na nákup novej kuchyne od spoločnosti DECODOM a od VÚB banky zvýhodnený viazaný spotrebný úverĽahká splátka od 500 eur len pre klientov spoločnosti DECODOM. Členské samosprávy ZMOS už dostali zľavové poukážky podľa počtu obyvateľov a na mestských a obecných úradoch budú k dispozícii od pondelka 15. januára.

Cieľom spoločného projektu je podpora rodinného života v mestách a obciach na celom Slovensku. Projekt sa týka civilných i cirkevných manželstiev uzatvorených v rokoch 2023 a 2024 a je na rozhodnutí primátorov a starostov členských miest, obcí a mestských častí ZMOS, či po uzatvorení sobáša túto pomoc novému manželskému páru ponúknu. Rovnako je na zvážení primátora či starostu či tento benefit ponúkne aj párom, ktoré uzatvorili v jeho samospráve manželstvo počas roka 2023 alebo len tým, ktorí manželstvo ešte len uzavrú.Jedným z prvých miest, v ktorých nové manželské páry dostanú zľavové poukážky, sú Topoľčany. V meste bolo v minulom roku 137 sobášov a narodilo sa v ňom 176 detí. „Tak ako pre všetky mestá a obce na Slovensku aj pre ďalší rozvoj Topoľčian je dôležité, aby sa v nich ľuďom dobre žilo, aby sa tu ľudia sobášili a rodili sa deti. Vedeniu mesta veľmi záleží na tom, aby sme tu budovali súdržné komunity od rodín až po mesto a krajinu. Verím, že malú pozornosť v podobe poukážok 1 2 3 štart nové manželské páry v Topoľčanoch ocenia,“ povedala primátorka mesta Topoľčany Alexandra Gieciová, ktorá dnes (15. 1. 2024) odovzdala poukážku prvému novomanželskému páru, ktorý sa zosobášil počas uplynulého víkendu.

Po uzatvorení manželstva mnoho párov zariaďuje alebo modernizuje svoju domácnosť. Zľavová poukážka je od samospráv a spoločnosti DECODOM praktickou pozornosťou na štart. „Kuchyne od DECODOMu majú v domácnostiach rodičia a starí rodičia tých ľudí, ktorí sa v súčasnosti berú. Pred polstoročím to bola ikonická kuchynská linka CARMEN, dnes je to kuchyňa na mieru FAMILY, ocenená dizajnová kuchyňa HOME alebo sektorová kuchyňa SMILE. V našich vlastných i partnerských predajniach DECODOM po celom Slovensku privítame všetky manželské páry a bezplatne im navrhneme kuchyňu či obývačku podľa ich potrieb,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti DECODOM Michael Hjemgard.

O spoločnosti DECODOM

DECODOM je najväčším slovenským výrobcom nábytku a popredným exportérom nábytkárskeho sortimentu do zahraničia. Vyrába a dodáva nábytok do kuchýň, obývačiek, spální, detských a študentských izieb, pracovní, kancelárií, predsiení a kúpeľní. Jeho výrobky sú pre zákazníkov dostupné v 13 vlastných predajniach i online prostredníctvom e-shopu. V  60 mestách po celom Slovensku je nábytok DECODOM dostupný v partnerských predajniach. DECODOM je významným zamestnávateľom v regióne a zamestnáva 600 ľudí.

Autor: (Lenka BUBELÍNYOVÁ, DECODOM)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Blíži sa lll. uzávierka výzvy na materské školy. Zapojte svoje mesto alebo obec
Do vyhlásených výziev zameraných na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl sa doposiaľ zapojili desiatky miest a obcí. Po dvoch uzávierkach je pre tento typ projektových žiadostí k dispozícii ešte 32,74 miliónov eur.
viac
15.02.2021
ZMOS pokračuje v spolupráci so Slovenskou sporiteľnou
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v spolupráci so Slovenskou sporiteľnou. V snahe podporovať rozvoj samospráv sme na rovnakej lodi.
viac
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
15.11.2021
Avizovaná daňová revolúcia menej pomôže a viac ublíži
Združenie miest a obcí Slovenska principiálne odmieta koncept daňovej revolúcie predstavený ministrom financií Igorom Matovičom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %