Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.02.2019 09:35

Žilinské škôlky budú počas letných prázdnin fungovať v upravenom režime


Ilustračná snímka


Materské školy v Žiline budú rovnako aj v tomto roku otvorené aj počas leta, upraví sa však režim ich fungovania. Škôlky sa po novom rozdelia do dvoch skupín najmä podľa toho, či majú školskú jedáleň alebo nie.


Každá materská škola bude otvorená 4 týždne, striedavo jeden rok v júli, druhý rok v auguste. „Vyhovieť požiadavkám všetkých rodičov, ktorí chcú využiť služby materskej školy aj počas letných prázdnin je skutočne náročné. Skúsenosti z predchádzajúcich rokov to potvrdzujú. Prevádzku škôlok sme preto upravili tak, aby rodičia mali možnosť využiť počas 4 týždňov ponúkanú kapacitu svojej materskej školy,“ vysvetlila vedúca odboru školstva a mládeže z Mestského úradu v Žiline Viera Popluhárová. Počas júla budú otvorené škôlky v termíne od 1. 7. 2019 do 26. 7. 2019, v auguste od 29. 7. 2019 do 23. 8. 2019. Materské školy bude prioritne zabezpečovať prevádzku pre svoje kmeňové deti. Koľko tried materská škola otvorí, záleží na rozhodnutí riaditeľa materskej školy. „V prípade, že niektorá škôlka bude počas leta zatvorená z dôvodu rekonštrukčných prác, odbor školstva a mládeže rozhodne, do ktorej materskej školy sa deti z danej materskej školy umiestnia. Rodičia aj materská škola budú včas informovaní,“ doplnila Popluhárová. Ak sa však do škôlky neprihlási viac ako 15 detí, ostane zatvorená. „Po minuloročnom lete sme sa ako zriaďovateľ mestských škôlok rozhodli prehodnotiť organizáciu ich letnej prevádzky. Museli sme prihliadať jednak na požiadavky rodičov, ale tiež aj na práva zamestnancov škôlok, ktorí majú nárok na čerpanie dovolenky mimo školského roka. Verím, že toto kompromisné riešenie bude vyhovovať obom stranám. Všetky zmeny avizujeme už v dostatočnom časovom predstihu, aby sa rodičia vedeli na prázdniny vopred pripraviť,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Podrobné informácie o prevádzke materskej školy bude mať každá škôlka zverejnené v priestoroch materskej školy a na svojej webovej stránke.

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Samosprávy investujú do škôlok
Vďaka schváleným žiadostiam o nenávratné finančné prostriedky (NFP), pôjde do rekonštrukcie troch škôlok v Banskej Bystrici historicky najvyšší objem financií. O dotáciu sa uchádza aj ďalšie krajské mesto.
viac
04.07.2019
Školský rok skončil aj deťom v nemocnici
Aj detskí pacienti v žilinskej nemocnici sa rozlúčili so školou. Pre oddelenie pediatrie a pediatrickej ortopédie pôsobí v nemocnici už 94 rokov Základná škola s Materskou školou pri zdravotníckom zariadení v Žiline, ktorá je od roku 2006 organizačnou zložkou Spojenej školy J. M. Hurbana 36, Žilina.
viac
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
22.07.2020
Mesto počas letných prázdnin rekonštruuje MŠ a ZŠ za 3,6 milióna eur
Mesto Košice počas letných prázdnin opravuje spolu 42 škôl a školských zariadení vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, hodnota prác dosahuje viac ako 3,6 milióna eur. Informoval o tom hovorca magistrátu Vladimír Fabian.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %