Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.05.2023 09:30

Žilina spustila novú webovú stránku pre parkovanie a otvorí klientske centrum


Snímka zdroj: (Mesto Žilina).


Žilinská samospráva spustila v súvislosti so zmenou parkovacieho systému webovú stránku www.parkovanie.zilina.sk. Mesto podľa hovorkyne Zuzany Holienčíkovej otvorí v pondelok 5. júna klientske centrum pre parkovanie v priestoroch mestského úradu.


Doplnila, že nová webová stránka poskytuje občanom všetky potrebné informácie, súvisiace s parkovaním v centre Žiliny. "Jej súčasťou je napríklad prevádzkový poriadok, mapa zón s pásmami, doba spoplatnenia či cenník parkovania. K dispozícii je aj sekcia 'otázky a odpovede', kde mesto odpovedá na najčastejšie kladené otázky o systéme parkovania," uviedla.

V klientskom centre bude podľa nej vyškolený personál vybavovať žiadosti občanov o vydanie úplne nových či preregistráciu pôvodných parkovacích kariet počas pracovných dní od 7.30 h do 18.00 h. "Na mieste si bude možné vytvoriť tzv. konto občana a zriadiť si tak účet s možnosťou správy parkovacích kariet. Personál bude v prípade potreby k dispozícii aj na e-mailovej adrese parkovanie@zilina.sk," dodala Holienčíková.

Pripomenula, že pre pôvodné parkovacie karty Žilinskej parkovacej spoločnosti platí prechodné obdobie. "Parkovacie karty tak nie je potrebné preregistrovať okamžite, ale v čase ukončenia doby platnosti. Zároveň je potrebné parkovacie karty naďalej nechávať umiestnené za čelným sklom vozidla. Samospráva čoskoro spustí aj e-shop na nákup a správu parkovacích kariet, do ktorého sa občania dostanú z hlavnej webovej stránky parkovania www.parkovanie.zilina.sk. Slúžiť bude na vytvorenie konta občana, cez ktoré bude z pohodlia domova a moderným spôsobom manažovať parkovacie karty," priblížila.

Mesto Žilina sa stane od 7. júna 2023 výlučným prevádzkovateľom regulácie parkovania v centre. "Všeobecné záväzné nariadenie definuje nové formy úhrady za rezidentské karty, parkovacie lístky pre návštevníkov, dobu spoplatnenia aj výšku poplatkov, pričom zaplatiť bude možné aj cez SMS či aplikáciu," uzavrela hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2018
Mesto spúšťa do prevádzky novú webovú stránku
Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku. Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.
viac
24.03.2019
Systém zdieľaných bicyklov ponúkne 120 bicyklov na 20 stanovištiach
Mesto Žilina spustí systém zdieľaných bicyklov pod značkou BikeKIA v piatok 29. marca na Námestí Andreja Hlinku. Žilinčania budú mať k dispozícii 120 bicyklov na 20 stanovištiach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.
viac
16.06.2020
Regulované parkovanie v centre Starej Ľubovne vstúpi do platnosti 3. augusta
Informuje o tom radnica na svojej oficiálnej stránke s tým, že klesajúci počet nakazených novým koronavírusom, no predovšetkým rozhodnutie vlády o nepredĺžení núdzového stavu, sú hlavnými faktormi opätovného spustenia aktivít súvisiacich s regulovaním parkovania v širšom centre mesta.
viac
02.01.2021
Bratislava plánuje spustiť parkovaciu politiku až na jeseň
Celomestská parkovacia politika v Bratislave nebude spustená začiatkom roka 2021, ako sa plánovalo, ale až na jeseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %