Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.01.2023 04:45

Mesto Nitra vytvorilo webovú stránku o nelegálnych skládkach odpadu


Ilustračná snímka


Nitrianska radnica zverejnila na svoje webovej stránke novú sekciu. Prináša informácie o nelegálnych skládkach na území mesta.


Mestský úrad plánuje na internetovej stránke skladky.nitra.sk pravidelne zverejňovať informácie o počte evidovaných čiernych skládok odpadu, o ich odstraňovaní a ďalšie štatistické údaje. "Súčasťou stránky je aj sekcia s názvom Pomôžte vlastnými rukami, ktorá vyzýva obyvateľov, aby sa aktívne zapojili ako dobrovoľníci pri upratovaní nelegálnych skládok. Ak sa chce niekto zapojiť a urobiť mesto čistejším, stačí sa prihlásiť cez online formulár. Pracovníci mestského úradu budú záujemcov kontaktovať, keď sa bude konať najbližšia brigáda," uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.       

Radnica okrem toho ponúka tiež možnosť nelegálne skládky nahlásiť. Podľa Marekovej na tento účel možno využiť portál Odkaz pre starostu. "Ďalším spôsobom je nahlásiť skládku prostredníctvom tlačiva, ktoré je dostupné na webovej stránke mesta alebo v klientskom centre mestského úradu," vysvetlila Mareková.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2018
Mesto spúšťa do prevádzky novú webovú stránku
Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku. Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.
viac
09.12.2021
ZMOS navrhuje, aby nelegálne skládky odpadov odstraňovali nezamestnaní
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) navrhuje, aby nezamestnaní v rámci aktivačných opatrení odstraňovali v obciach a mestách nelegálne skládky odpadov.
viac
24.05.2023
Žilina spustila novú webovú stránku pre parkovanie a otvorí klientske centrum
Žilinská samospráva spustila v súvislosti so zmenou parkovacieho systému webovú stránku www.parkovanie.zilina.sk. Mesto podľa hovorkyne Zuzany Holienčíkovej otvorí v pondelok 5. júna klientske centrum pre parkovanie v priestoroch mestského úradu.
viac
23.08.2023
Mesto rieši zvýšený výskyt nelegálnych skládok
Mesto Myjava zaregistrovalo v poslednom období zvýšený výskyt nelegálnych skládok na svojom území. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %