Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.11.2018 05:55

Radnica spustila nový mapový informačný systém mesta


Ilustračná snímka, zdroj: gisplan.sk


Novozámocká radnica spustila na mestskej webovej stránke oficiálny mapový informačný systém mesta. Takzvaný GISPLAN bude občanom a návštevníkom mesta poskytovať dôležité mapy a rôzne mapové podklady a informácie.


V systéme je k dispozícii aj najaktuálnejšia letecká snímka mesta, takzvaná ortofotomapa, z roku 2017. Záujemcovia v ňom nájdu aj letecké snímky z rokov 2004 a 2008 či historickú ortofotomapu z roku 1949. "Pre občanov je určite najzaujímavejšou katastrálna mapa mesta, v ktorej nájdu parcely typu C a E, pozemky vo vlastníctve mesta, ulice, miestopis a územné členenie. Takáto katastrálna mapa síce neslúži na právne účely, má však dôležitý informatívny charakter. K dispozícii je aj orientačná rastrová mapa. Mesto bude postupne zverejňovať aj ďalšie mapy, napríklad územný plán mestskej zóny a ďalšie," informoval magistrát.       

Nový GISPLAN ponúka užívateľom okrem máp aj rôzne funkcie ako napríklad pohyb v mape, vypínanie jednotlivých vrstiev a nastavovanie ich priehľadnosti, zoom, meranie dĺžok a plôch, vyhľadávanie či identifikácia objektov. Mapový informačný systém mesta je vytvorený responzívnym dizajnom, takže jeho zobrazenie je prispôsobené aj obrazovkám na mobilných telefónoch či tabletoch.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
05.12.2016
Po desiatich rokoch má mesto novú webovú stránku
Od začiatku decembra je v prevádzke vynovená oficiálna webová stránka mesta Myjava. Nahradila predošlý web samosprávy, ktorý fungoval prakticky desať rokov.
viac
17.04.2020
Obyvatelia sa môžu v ankete vyjadriť k parkovacej politike mesta
Obyvatelia Nových Zámkov sa vo verejnom hlasovaní môžu vyjadriť k budúcej parkovacej politike mesta. Svoj názor môžu vysloviť prostredníctvom internetovej ankety, ktorú už radnica zverejnila na svojej webovej stránke.
viac
21.01.2023
Mesto Nitra vytvorilo webovú stránku o nelegálnych skládkach odpadu
Nitrianska radnica zverejnila na svoje webovej stránke novú sekciu. Prináša informácie o nelegálnych skládkach na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %