Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.11.2021 03:25

Žilina plánuje obnoviť vnútroblok na sídlisku Solinky


Urbanistická štúdia: (mesto Žilina).


Mesto Žilina plánuje revitalizáciu vnútrobloku v centrálnej časti sídliska Solinky. Financovať ju chce podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka z vlastných zdrojov i fondov Európskej únie (EÚ).


Doplnil, že v nasledujúcom období mesto zrealizuje projektovú dokumentáciu spolu so stavebným povolením. "V spolupráci s Útvarom hlavného architekta (ÚHA) mesta Žilina vypracoval generálny projektant, spoločnosť MEB consulting, urbanistickú štúdiu revitalizácie centrálnej časti sídliska. Zámerom mesta je vytvoriť atraktívny verejný priestor pre spoločenské a oddychové aktivity obyvateľov tak, aby bolo centrum sídliska funkčne a esteticky vyvážené s dôrazom na bezpečnosť a bezbariérovosť," uviedol Miškovčík.

"Nápady, ako územie revitalizovať, vznikli na základe dôkladnej analýzy uvedeného priestoru, ale aj dotazníka medzi občanmi. Finálny výsledok obnovy vnútrobloku bude veľmi pekný a moderný. Urbanistická štúdia totiž myslí na zmenu klímy a reaguje na ňu niekoľkými opatreniami v rámci zelenej a modrej infraštruktúry. Pozitívne tiež je, že projektanti myslia na návrat vody do krajiny, keďže dominujúcim prvkom bude práve potok Všivák," zhodnotil žilinský primátor Peter Fiabáne.

Vnútroblok na sídlisku Solinky sa nachádza medzi ulicami Jaseňová, Borová, Gaštanová a Limbová. "Východnú hranicu uzatvára obchodný dom s obslužnými priestormi, severnú hranicu tvorí parkovisko na ulici Borová. Západnú hranicu územia tvoria bytové domy s parkoviskom na Borovej ulice a južnú športovisko Základnej školy (ZŠ) na Gaštanovej ulici a areál ZŠ na Limbovej ulici," dodal Miškovčík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2020
Mesto predstavilo urbanistickú štúdiu revitalizácie sídliska Hliny I a II
Mesto Žilina predstavilo verejnosti urbanistickú štúdiu revitalizácie sídliska Hliny I a II, ktorej cieľom je navrhnúť koncepčné smerovanie v jednotlivých priestoroch v súlade s celkovým charakterom sídliska. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
11.11.2021
Žilina zrevitalizovala vnútroblok na Fatranskej ulici
Mesto Žilina zrevitalizovalo vnútroblok na Fatranskej ulici v Žiline za viac ako 340 000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka odstránili počas stavebných prác viaceré nedostatky a ľudia už môžu využívať všetky nainštalované prvky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %