Žiaci v Bruseli. Snímka zdroj: (bsk).
Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý sa začína dnešným dňom v Bruseli, ako súčasť oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ, predstaví zamestnancom európskych inštitúcií slovenské jedlá v podaní žiakov bratislavských župných škôl.
„Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.
Žiaci z bratislavských župných škôl, SOŠ gastronómie a hotelierstva na Farského 9 v Bratislave, Hotelovej akadémie na Mikovíniho 1 v Bratislave a SOŠ hotelových služieb a obchodu na Pántoch 9 v Bratislave, budú od pondelka variť v kantínach Európskej komisie. V pondelok 7. 11. 2016 sa v kantíne Beulie, kde sídli DG Regio, bude podávať polievka, ryba, pirohy a dezert. V utorok 8. 11. 2016 sa kuchári presunú do Berlaymontu, v stredu si môžu návštevníci prísť vychutnať slovenské študentské menu do DG AGRI. Na poslednom varení v budove Madou sa bude servírovať polievka, ryba, tofu a dezert.
Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. 11. o 12:30 v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.