Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.05.2020 03:00

Záujem o vyučovanie vo Svidníku


Základná škola na Karpatskej ulici vo Svidníku. Snímka zdroj: (archiv.svidnik.sk).


Mesto Svidník ma vo svojej pôsobnosti tri základné a tri materské školy. K dnešnému dňu máme informáciu, že od 1. júna 2020 nastúpi do škôlok vo Svidníku 200 detí, čo predstavuje 55 % zapísaných detí pre tento školský rok.


Do troch mestských škôl od 1. júna nastúpi 322 detí z možných 512 a predstavuje to 33 % všetkých žiakov v ZŠ.

Radnica poskytla Usmernenie zriaďovateľa k organizácií vzdelávania v materských a základných školách do konca školského roka 2019/2020 už 19. 5. 2020 a denne komunikuje so školami ako sú na opätovné obnovenie prevádzky pripravené. V školách sa tiež spúšťa činnosť školských klubov detí a školských jedální.

Každá zo škôl prešla dezinfekciou, nakúpila potrebné prostriedky a zabezpečila aj ochranné prostriedky pre pedagógov. Školské zariadenia reagujú na aktuálnu situáciu na svojich weboch a informujú rodičov o pravidlách pobytu žiakov v školách.

Primátorka Marcela Ivančová: „V spojitosti s nástupom detí do školských zariadení sa mesto Svidník rozhodlo venovať každému dieťaťu zapísanému do MŠ vo Svidníku ochranné rúško aj so symbolom svojej triedy. Rúška začneme rozdávať 1. júna, čo je aj Medzinárodný deň detí, a tak priamo podporíme ochranu ďalšej skupiny obyvateľstva.”

V stredu 27. 5. 2020 sa uskutočnila pracovná porada vedenia mesta a riaditeliek škôl na tému pripravenosti spustenia prevádzok škôl a rovnako sa konzultovala finančná výpomoc mesta pre školské zariadenia na zabezpečenie hygienicko-epidemiologických opatrení.

Autor: (Kristína TCHIROVÁ, MSÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2020
Pri otváraní škôl musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká
Pri otváraní škôlok a škôl sa musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká. Diskusie s tímom epidemiológov a odborníkmi v tejto súvislosti naďalej pokračujú, uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
21.05.2020
Ministerstvo školstva pomôže zriaďovateľom pri zabezpečení škôl
Otvorenie škôl od 1. júna budú sprevádzať prísne hygienické a ochranné opatrenia. Za vytvorenie a udržanie bezpečného prostredia pre žiakov aj pedagógov na konkrétnej materskej alebo základnej škole v súlade s aktuálnymi predpismi je zodpovedný jej zriaďovateľ.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
23.03.2021
Petržalka otvorila celý prvý stupeň ZŠ, otvoré sú aj škôlky
Po zvážení epidemiologickej situácie a prevádzkových podmienok petržalských základných a materských škôl je od 22. marca 2021 v prevádzke všetkých 11 základných škôl pre žiakov 1. až 4. ročníka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %