Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
20.10.2023 12:05

Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať, obec žiada o zdroje z fondov EÚ


Základná škola v Štrbe


Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať a obnoviť, obe podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie v rámci programu Slovensko 2021 - 2027. Informoval o tom poradca starostu Štefan Bieľak s tým, že predpokladané náklady projektu sú na úrovni viac ako dva milióny eur.


 "Obec plánuje komplexnú rekonštrukciu školského športového ihriska. Vybuduje sa nová atletická dráha, ihriská so živým trávnikom a s umelým povrchom, 'inline' dráha, montovateľná tribúna pre divákov a ráta sa aj s osvetlením celého areálu a novými šatňami," priblížil Bieľak. V pláne je aj vybavenie odborných učební a školského klubu, výmena všetkých dverí v triedach, nákup schodolezu na zabezpečenie bezbariérovosti a nové vybavenie získa školská kuchyňa a jedáleň. Pribudnú aj nové šatne a samospráva chce zároveň vytvoriť náučný exteriérový chodník s vonkajšou odbornou učebňou. Modernizáciou prejdú aj spevnené plochy v zadnej časti areálu školy.         

Celkové náklady projektu sú vo výške 2,046 milióna eur, z fondov EÚ a zo štátneho rozpočtu obec žiada 1,88 milióna eur. Zvyšných osem percent rozpočtu dofinancuje obec, podanie projektu schválilo obecné zastupiteľstvo v Štrbe ešte koncom septembra. "Uvedené sumy sú ešte pred verejným obstarávaním," dodal Bieľak s tým, že zámer podporil aj Prešovský samosprávny kraj. V prípade úspešnosti žiadosti by sa s prestavbou školy malo začať v lete na budúci rok.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2018
II. etapa modernizácie údržbovej základne Jurajov Dvor dokončená
Dopravný podnik Bratislava získal prostriedky z fondov EÚ a zrealizoval tak II. etapu modernizácie údržbovej základne Jurajov Dvor. V rámci nej sa vybudovala nastavovacia a skúšobná hala električiek, nová trolejbusová výpravňa a prevádzkové plochy trolejbusov.
viac
29.03.2019
Žilinské základné školy zmodernizujú svoje učebne
Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch. Vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu vzniknú na 9 základných školách školské knižnice a nové učebne pre technické práce, prírodné vedy, informatiku či cudzie jazyky.
viac
24.06.2019
Na zlepšenie prístupu obyvateľov MRK k občianskej vybavenosti
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje, vyhlási v najbližších dňoch výzvu zameranú na podporu dobudovania základnej technickej infraštruktúry, ktorá bude spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %