Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.03.2019 08:15

Žilinské základné školy zmodernizujú svoje učebne


Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch.


Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch. Vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu vzniknú na 9 základných školách školské knižnice a nové učebne pre technické práce, prírodné vedy, informatiku či cudzie jazyky.


Mesto získalo na modernizáciu učební a školských knižníc nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 900 tisíc eur. Sumou vyše 43 tisíc eur z vlastných zdrojov bude projekty spolufinancovať mesto Žilina. „Dnes počujeme takmer zo všetkých strán, ako je dôležité podporovať technické vzdelávanie a vzbudzovať záujem o vedu a techniku už od tých najmenších. Preto som rád, že sa nám podarilo uspieť s týmito deviatimi projektmi, vďaka ktorým získajú naše školy moderné a funkčné vybavenie so špičkovými didaktickými pomôckami,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Na vynovené jazykové, prírodovedné a IKT učebne sa môže tešiť Základná škola Školská a Základná škola s materskou školou Gaštanová. V Základnej škole Námestie mladosti sa vybudujú nové a obnovia pôvodné učebne. Obnovou prejdú tiež jazyková, polytechnická a IKT učebňa v Základnej škole Limbová. Žiaci zo základných škôl Martinská, V. Javorku a Slovenských dobrovoľníkov sa už onedlho budú vzdelávať a  vedomosti získavať v nových učebniach a školských knižniciach. Najväčšia investícia čaká Základnú školu na Karpatskej ulici, v ktorej sa zriadia jazykové, prírodovedné, polytechnické a IKT učebne, taktiež tu pribudne nová školská knižnica.

Modernizácia škôl bude zahŕňať jednak stavebno-technické úpravy a tiež vybavenie učební moderným interiérovým nábytkom, IKT vybavením a didaktickými pomôckami.

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2019
V obci budú modernizovať učebne základnej školy
V obci Čierny Brod (okres Galanta) budú modernizovať učebne základnej školy. Na tento účel sa podarilo získať dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
09.12.2019
Veľká modernizácia stredných škôl v ŽSK
Žilinská župa rozbehla modernizáciu stredných škôl za viac ako 13 miliónov eur z eurofondov. Vynovia sa dielne, učebne praktického vyučovania, či laboratória.
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
15.08.2022
Strednú elektrotechnickú školu zmodernizujú za 2,8 milióna eur
Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %