Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.05.2021 02:20

Zahlasujete v ankete za osobnosť Bratislavského kraja


Banner.


Obyvatelia kraja môžu už po druhý raz zvoliť laureáta Ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja. Vyberať môžu medzi 32 významnými osobnosťami z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti. Hlasuje sa elektronicky a to do 15. júna 2021.


„Cenu verejnosti sme prvýkrát udelili v roku 2020. O víťazovi rozhodli obyvatelia kraja v hlasovaní. Oceniť mohli osobnosť, ktorá podľa nich najviac prispela k rozvoju a obohateniu Bratislavského kraja. Prvými laureátmi ceny sa tak stali manželia Vojtech Potočný a Mária Potočná. Nominovaní boli za dlhoročnú prácu v oblasti vodných športov a prácu s mládežou,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Okrem Ceny verejnosti udeľuje Bratislavský samosprávny kraj každoročne ocenenia v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Pamätný list predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, Čestné občianstvo a Historická osobnosť. Nominovaných bolo v tomto roku 54 osobností, z nich krajské zastupiteľstvo napokon schválilo 32. Práve spomedzi nich môžu vyberať obyvatelia kraja v ankete. Hlasovať je možné na webovej stránke www.BratislavskyKraj.sk/osobnosti-kraja do 15. júna 2021.

Podrobnejšie informácie o podujatí, ako aj nominovaných osobnostiach nájdete tu: https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-bratislavskeho-samospravneho-kraja/

Cena verejnosti bude vyhlásená počas slávnostného galavečera Ocenení Bratislavského samosprávneho kraja. Uskutoční sa 24. 6. 2021 v priestoroch Vodárenského múzeu v Bratislave.

 

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
12.08.2020
Navrhnite osobnosti na Ocenenia bratislavskej župy 2020
Bratislavský samosprávny kraj otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 30. septembra.
viac
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
30.04.2021
Návrhy na ocenenie TTSK môžu do konca júna predkladať aj obyvatelia
Krajskí poslanci budú aj tento rok udeľovať Cenu Trnavského samosprávneho kraja za rok 2020. Toto verejné ocenenie je každoročne určené pre jednotlivcov a kolektívy, ako aj osoby in memoriam, ktoré prispeli k rozvoju kraja a k šíreniu jeho dobrého mena.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %