Piatok 20.09.2024
Dnes má meniny 
Ľuboslav, Ľuboslava
°C
17.09.2024 03:15

Záchranné zložky budú mať v Kežmarku medzinárodné cvičenie


Ilustračná snímka: Teraz.sk


V najbližších dňoch sa bude v Kežmarku konať medzinárodné cvičenie, ktoré organizuje Asociácia samaritánov SR (ASSR).


Hovorkyňa mesta Elena Smrigová informovala, že jednotky rýchleho nasadenia samaritánskych organizácií zo Slovenska, z Rakúska a Nemecka budú cvičiť v niektorých častiach Kežmarku od stredy 18. do soboty 21. septembra. Akcia sa koná v spolupráci s mestom Kežmarok, tamojším okresným úradom (OÚ) a riaditeľstvom Policajného zboru.         

"Verejnosť sa v stanovenom čase môže stretnúť s krízovým štábom, ktorý bude zasadať v OÚ, a so všetkými záchrannými zložkami, ktoré pracujú na území okresu alebo mesta, teda hasičmi, policajtmi či dobrovoľnými hasičmi. Určite budú zapojené aj zložky, ktoré poskytnú nemeckí a rakúski samaritáni," priblížila cvičenie generálna sekretárka ASSR Renáta Penazzi. Cieľom cvičenia je odstraňovanie následkov ničivej povodne, ktorá postihla mesto Kežmarok a jeho širšie okolie. Mesto na jednotlivé aktivity sprístupní priestory bývalých kasární na Michalskej ulici.         

Cvičné zásahy sú podľa primátora Jána Ferenčáka pre mesto výhodou. "My sme si v Kežmarku zažili niekoľko povodní, a to takých, ktoré zahŕňali aj evakuáciu osôb. Veľmi zaujímavé aj pre laickú verejnosť bude aj cvičenie vyhľadávania nezvestných osôb, kde budú nasadené záchranné psy, ktoré budú cez rôzne prekážky a malé otvory hľadať dané osoby. Všetky zúčastnené záchranné zložky budú v tom čase maximálne aktívne, preto je dôležité, aby boli ľudia informovaní, že ide len o cvičenie, a nevyľakali sa," upozornil. Zároveň ubezpečil obyvateľov, že sa nemusia obávať žiadnych obmedzení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2016
Na Kežmarskom hrade prebieha najväčšia rekonštrukcia za posledných 30 rokov
Na Kežmarskom hrade sa okrem letnej turistickej sezóny začali aj rozsiahle rekonštrukčné práce, ktoré sú najväčšie za posledných 30 rokov. Hneď na ich začiatku robotníci narazili na dieru pri obrannom múre, ktorú bude potrebné stabilizovať.
viac
06.02.2017
Mestské kúpalisko v Kežmarku bude pripomínať more
V Kežmarku by mali začať na jar s výstavbou mestského kúpaliska. Primátor Ján Ferenčák uviedol, že v lete by malo byť kúpalisko už v prevádzke, pričom bazény by mali byť naplnené slanou morskou vodou.
viac
12.10.2018
Po ôsmich rokoch otvoria zrekonštruovaný zimný štadión
Po ôsmich rokoch otvoria v sobotu 13. októbra zrekonštruovaný zimný štadión v Kežmarku. Hovorkyňa mesta Zuzana Šlosárová informovala, že súčasťou slávnostného otvorenia hokejovej arény bude aj prvý domáci zápas miestnych hokejistov.
viac
07.01.2019
Trojkráľový výjazd trenčianskeho župana
Oceniť celoročnú prácu zložiek záchranného systému a cestárov a poďakovať sa im za ňu nezabudol trenčiansky župan Jaroslav Baška ani vo zvyšných troch okresoch Trenčianskeho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %