Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.03.2023 03:20

Začala sa výstavba predstaničného priestoru za takmer šesť miliónov eur


Vizualizácia zdroj: (Mesto Šaľa).


V Šali sa naplno rozbehli práce v predstaničnom priestore. Cieľom investície za takmer šesť miliónov eur je celkové riešenie autobusovej stanice spojené s výstavbou desiatok nových parkovacích miest a ďalšej infraštruktúry.


Ako uviedol primátor mesta Jozef Belický, aktuálne na stavenisku prebiehajú prípravné zemné práce. "Reálne sa toto dielo začalo. Teraz sa pracuje viac-menej pod zemou. Osadili sa pilóty, na ktorých potom budú stáť autobusové zastávky. Pripravuje sa tiež celý pozemok, na ktorom sa vykope stavebná jama. Do nej bude uložený drenážny systém na udržanie vody na tomto území," vysvetlil Belický. Podľa jeho slov by sa mala väčšina zemných prác ukončiť do júna. "Potom už budeme reálne vidieť, ako nám dielo rastie," doplnil.

Mesto na projekt získalo vyše 5,5 milióna eur z európskych fondov, spolufinancovanie z mestského rozpočtu je vo výške necelých 300 000 eur. Cieľom investície je vybudovanie bezpečného prepojenia vlakovej a autobusovej dopravy bez potreby prechádzania cez cestu.

"Vznikne tu osem nových autobusových nástupíšť a jedna výstupná zastávka i státia pre taxíky. V rámci projektu sa postaví viac ako 250 parkovacích miest, cyklostojiská a cykloboxy. Okrem toho tu vznikne aj malý park s hernými prvkami," informoval mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
01.12.2022
Mesto pripravuje rozsiahly projekt na riešenie predstaničného priestoru
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu záchytného parkoviska pred železničnou stanicou.
viac
25.05.2023
Na budúcej autobusovej stanici už pribudli prvé konštrukcie nástupišťa
Na budúcej autobusovej stanici v Šali vyrástli prvé konštrukcie nových autobusových zastávok. Rozsiahly projekt revitalizácie celého predstaničného priestoru sa tak posunul do ďalšej fázy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %