Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
25.05.2023 11:40

Na budúcej autobusovej stanici už pribudli prvé konštrukcie nástupišťa


Vizualizácia zdroj: (Mesto Šaľa).


Na budúcej autobusovej stanici v Šali vyrástli prvé konštrukcie nových autobusových zastávok. Rozsiahly projekt revitalizácie celého predstaničného priestoru sa tak posunul do ďalšej fázy.


Mesto naň získalo nenávratný finančný príspevok v hodnote takmer 5,5 milióna eur. Prvé stavebné práce sa začali ešte v zime. "Doteraz prebiehali najmä pod zemou. Budovala sa kanalizácia, vpuste a ďalšie nevyhnutné veci. V týchto dňoch osadili prvú oceľovú konštrukciu na budúcej novej autobusovej stanici. Vďaka tomu si verejnosť bude vedieť lepšie predstaviť, ako bude predstaničný priestor vyzerať a kde budú nástupištia," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Súčasťou zámeru je celkové riešenie predstaničného priestoru, do ktorého sa má premiestniť autobusová stanica, vybuduje sa tu 256 nových parkovacích miest a ďalšia infraštruktúra. Projekt počíta aj s vybudovaním boxov a stojísk na bicykle, s výstavbou malého parku, nových toaliet a ďalšieho príslušenstva. "Práce pokračujú a približne o sedem mesiacov budeme môcť cestovať v dôstojnejších podmienkach. Toto je jednou z kľúčových investícií do rozvoja nášho mesta," skonštatoval primátor Jozef Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
01.12.2022
Mesto pripravuje rozsiahly projekt na riešenie predstaničného priestoru
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu záchytného parkoviska pred železničnou stanicou.
viac
10.03.2023
Začala sa výstavba predstaničného priestoru za takmer šesť miliónov eur
V Šali sa naplno rozbehli práce v predstaničnom priestore. Cieľom investície za takmer šesť miliónov eur je celkové riešenie autobusovej stanice spojené s výstavbou desiatok nových parkovacích miest a ďalšej infraštruktúry.
viac
21.04.2023
V mestskom lesoparku sa začne rozsiahla revitalizácia
V priebehu budúceho týždňa sa v mestskom lesoparku v Šali začnú práce na jeho revitalizácii. Sú súčasťou väčšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien, na ktorý mesto získalo grant z Nórskych fondov v hodnote 858 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %