Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
26.06.2017 01:02

Za atrakciami CYKLO & AQUA BUS-om


Snímka zdroj: (rl).


Za hlavnými atrakciami Liptova bude od 30. júna 2017 do konca prázdnin voziť dovolenkárov CYKLO & AQUA BUS. Prvé tri dni jeho prevádzky sa dokonca záujemcovia zvezú úplne bezplatne.


Vďaka linke sa dostanú návštevníci Liptova pohodlne k vode, ale tiež k východzím bodom túr, alebo cyklo-výletov. Linka bude premávať tri krát do týždňa v piatok, sobotu a nedeľu.

Leto na Liptove je o vode a o horách. Novinka letnej sezóny autobusová linka CYKLO & AQUA BUS pomôže dovolenkárom stráviť leto aktívne, ale aj relaxačne – stačí si vybrať. Autobus bude mať totiž pripojený aj prívesný vozík pre bicykle. Linka bude voziť návštevníkov Liptova z Liptovského Mikuláša smerom k Liptovskej Mare, kde si môžu vybrať napríklad návštevu Tatralandie, kontaktnej ZOO, zábavného parku svetových miniatúr, novej motýlej záhrady v Liptov aréne či jednotlivé pláže Liptovskej Mary až po akvapark Bešeňová. Kto by mal chuť navštíviť Kúpele Lúčky, tak tam ho linka zavezie vždy v sobotu, kedy má autobus predĺženú trasu. Zároveň linku môžu využiť aj turisti, aby sa dostali bližšie k nástupným bodom svojich túr po Liptove.

„Nová služba pre našich návštevníkov je bezpečnou alternatívou pre cyklistov, najmä rodiny s deťmi sa vďaka nej môžu vyhnúť frekventovanej vozovke. Tiež si môžu turisti a cyklisti skrátiť svoj výlet alebo sa dostať bližšie k niektorým trasám a cyklotrasám, čo ocenia aj tí menej zdatní. Pripomínam aj ekologický rozmer linky a rovnako aj na odbremenenie parkovacích plôch v istých exponovaných termínoch," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Každý piatok večer linka ponúka dovolenkárom možnosť užiť si čas v centre Liptovského Mikuláša. Po úspechu zimných programov v historickom centre bude linka záujemcov voziť aj do mesta za letným programom Mikuláš vás baví, ktorý pútavými scénkami postáv v dobovom oblečení predstaví históriu mesta. Žalúdky návštevníkov navyše potešia tradičné špeciality v tunajších reštauráciách aj stánkoch.

Sobotné linky budú predĺžené až do Ružomberka. Záujemcov tak prevezú cez Lúčky až do Ružomberka na nástup obľúbenej CykloKorytničky. Toto spojenie stredného a dolného Liptova môže veľmi príjemne oživiť pobyt dovolenkárov, ktorí sú aktívni a chcú počas pobytu zažiť čo najviac.

„V zime prevádzkujeme úspešné linky SKI & AQUA BUS-ov. Naši hostia sa nás pýtali, či niečo podobné nepripravíme aj do leta. Preto vznikla nová linka CYKLO & AQUA BUS. V minulosti sme už prevádzkovali cyklobus, ale jeho koncept bol iný a pre dovolenkárov komplikovaný. Preto sme to tento krát vymysleli tak, že spájame peších turistov aj cykloturistov a veríme, že ich pobyt v našom regióne bude aj vďaka linke pestrejší a pohodový,“ ozrejmila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Prvé tri dni bude preprava CYKLO & AQUA BUS-mi bezplatná. Od 7. júla sa prevezú dovolenkári s Liptov Region Card s 50 percentnou zľavou. Dovolenkári získajú kartu bezplatne priamo na recepcii ubytovacieho zariadenia spolu s informačnou brožúrou. Nájdu v nej aj zoznam všetkých atrakcií, zážitkov a benefitov, ktoré im karta ponúka túto letnú sezónu.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2017
„Malokarpatský expres“ štartuje
Bratislavský samosprávny kraj otvára turistickú autobusovú linku „Malokarpatský expres“, ktorý bude prechádzať naprieč Malými Karpatami. K turisticky najvýznamnejším lokalitám tohto regiónu sa návštevníci budú môcť zviezť od 15. septembra 2017.
viac
08.06.2020
Aj toto leto odvezie návštevníkov po krásach mesta Štiavnická Anča
K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %