Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.09.2020 03:10

Vzdelávať sa budú prostredníctvom národného projektu TEACHERS


Ilustračná snímka.


Pedagogickí a odborní zamestnanci sa budú vzdelávať prostredníctvom národného projektu TEACHERS.


Rezort školstva opätovne vyhlásil vyzvanie pre národný projekt „Profesijný rozvoj učiteľov“ (TEACHERS). Nové vyzvanie umožní zapojenie Štátneho pedagogického ústavu ako partnera projektu. ŠPÚ bude v rámci projektu realizovať činnosti zamerané na komplexnú podporu pre pedagogických a odborných zamestnancov počas krízovej a post-krízovej situácie​.

Toto vyzvanie je zamerané na podporu profesijného rozvoja pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri zavádzaní a realizácii zmien v školách a školských zariadeniach. Rezort školstva reaguje úpravou národného projektu na potreby a príležitosti vo vzdelávaní, ktoré priniesla pandémia ochorenia COVID-19 a s ktorou bolo spojené aj prerušenie vyučovania v školskom roku 2019/2020. Národný projekt bude realizovaný na celom území Slovenskej republiky, vrátane Bratislavského samosprávneho kraja. Indikatívna maximálna výška finančných prostriedkov vyčlenených na vyzvanie zo zdrojov EÚ je 5 084 538,09 eura.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri sa zameraním na dobrovoľníctvo.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
18.01.2021
O časti eurofondov 2021-2027 sa bude rozhodovať v regiónoch
Podpora regiónov z eurofondov v novom programovacom období sa mení. O konkrétnych projektoch v regiónoch bude rozhodovať územie.
viac
12.03.2021
Model CAF pre organizácie samosprávy
Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR na svojej webovej stránke predstavil organizácie samosprávy s modelom CAF. ÚNMS SR sa ako národný korešpondent modelu CAF usiluje podporovať implementáciu modelu CAF a rozširovať základňu jeho používateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %