Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
18.06.2024 03:35

Vzdelávací program pre žiakov s vývinovými poruchami ľahkého stupňa


Ilustračná snímka, zdroj: Eduworld.sk


Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky s účinnosťou od 1. septembra 2024 vydáva Vzdelávací program pre žiakov s vývinovými poruchami ľahkého stupňa.


Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky s účinnosťou od 1. septembra 2024 vydáva Vzdelávací program pre žiakov s vývinovými poruchami ľahkého stupňa, podľa ktorého sa vzdelávajú žiaci v úvodných ročníkoch v základnej škole.

Základná škola, ktorá vzdeláva žiakov s vývinovými poruchami v úvodnom ročníku, vytvára podmienky na ich výchovu a vzdelávanie v súlade s princípmi inkluzívneho vzdelávania. Výchova a vzdelávanie žiakov s VP v úvodnom ročníku smeruje k optimálnemu dosahovaniu vzdelávacích štandardov stanovených na konci prvého ročníka základnej školy, ako sú uvedené v rámci Štátneho vzdelávacieho programu pre primárne vzdelávanie.

Vzdelávacie štandardy ŠVP sú na primárnom stupni vzdelávania koncipované tak, aby učiteľ nepredkladal žiakom s VP len hotové poznatky, ale aby im vytváral primerané podmienky na aktívnu a tvorivú činnosť, pri ktorej žiaci nadobúdajú potrebné vedomosti, spôsobilosti, zručnosti a postoje.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo školstva SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Vzdelávací program "TOP manažment samosprávy"
Bratislavská Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave ponúka ešte stále možnosť prihlásiť sa na vzdelávací program pre predstaviteľov samosprávy, ktorého cieľom je zvýšiť odbornosť predstaviteľov samosprávy s prioritným zameraním na hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov.
viac
10.09.2018
SOŠ technická v Košiciach bude mať aj žiakov s mentálnym postihnutím
Stredná odborná škola (SOŠ) technická v Košiciach ako prvá stredná škola na Slovensku prijme žiakov s ľahkým stupňom mentálneho postihnutia.
viac
23.02.2021
Prešovská univerzita spúšťa výučbu včelárstva, zriadi aj včelnice
Prešovská univerzita (PU) v Prešove zaradila do vzdelávacieho programu v letnom semestri nový predmet včelárstvo.
viac
14.11.2023
Zavádzanie nového štátneho vzdelávacieho programu od školského roka 2024/2025
Od 6. novembra 2023 do 19. novembra 2023 majú riaditelia možnosť zaregistrovať svoju školu do procesu zavádzania nového štátneho vzdelávacieho programu pre základné vzdelávanie od nasledujúceho školského roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %