Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
18.10.2021 07:45

Výzva Hybaj na bajk motivuje k cyklovýletom v BBSK


Ilustračná snímka, zdroj: za horami, za dolami


Celkom osem cyklovýletov v ôsmich regiónoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a k tomu deväť cien, ponúka výzva s názvom Hybaj na bajk, ktorú v uplynulých dňoch iniciovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.


Cieľom výzvy je motivovať k objavovaniu kraja a jeho regiónov na bicykli. Cykloturisti môžu prostredníctvom sociálnej siete dávať fotografie z cyklovýletov a vyhrať tak osem atraktívnych cien každý pondelok a ďalšiu v závere výzvy. Dňa 2. novembra bude zo všetkých zapojených vyžrebovaný jeden, ktorý získa rodinný víkendový pobyt v hodnote 600 eur.

BBSK je kraj s najvyšším podielom vidieckych oblastí v rámci celého Slovenska. Ako hovorí Petra Šuhajdová z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus, pre bajkerov a cykloturistov to znamená menšiu hustotu osídlenia, menej frekventované vedľajšie cesty, množstvo poľných, lesných a cykloturistických ciest.       "Vďaka pasportizácii, čo je akýsi audit cyklotrás, ktorý prebiehal v Banskobystrickom kraji v rokoch 2019 a 2020, sme zmapovali všetky cyklotrasy, zistili sme ich nedostatky a tie postupne odstraňujeme," hovorí. "Dnes je vďaka tomu na jednom mieste, v platforme OutdoorActive na webe zahoramizadolami.sk, sústredených viac ako 140 trás s podrobným popisom a technickými informáciami," pripomenula.

"Z tých 140 trás sústredených v OutdoorActive sme vytypovali osem, každú v jednom z regiónov kraja v pôsobnosti našich partnerských oblastných organizácií cestovného ruchu. Sú to také, ktoré podľa nášho názoru krásne prepájajú cykloturistiku s poznávaním histórie, alebo prírodných či kultúrnych atraktivít," hovorí krajský cyklokoordinátor Michal Vráb.

Do výzvy Hybaj na bajk sa môže zapojiť každý. Stačí sa vybrať na niektorý z ôsmich výletov, spraviť na ňom fotografiu, uverejniť ju na svojom instagramovom profile a označiť ju hashtagmi #hybajnabajk a #zahoramizadolami.       

Výzva Hybaj na bajk trvá do 2. novembra, kedy sa vyžrebuje výherca deviatej ceny, ktorou je víkendový rodinný pobyt v hoteli na Podpoľaní.

Pravidlá súťaže ako aj všetky informácie sa nachádzajú na stránke www.zahoramizadolami.sk a na instagramovom profile ZAHORAMIZADOLAMI.SK Kampaň je realizovaná s finančnou podporou

Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2021
Po výzve Hybaj na bajk prichádza výzva Hybaj na bežky
Celkom 72 fotografií z cyklovýletov naprieč Banskobystrickým krajom zaslali v septembri a októbri ľudia organizátorom výzvy Hybaj na bajk. Cieľom bolo upriamiť pozornosť cykloturistov na cykloturistické trasy v kraji.
viac
02.03.2022
Fond na rozvoj Trnavského kraja rozdelí 700 000 eur
Do 1. apríla je otvorená pre záujemcov vyzýva na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Cieľom je podporiť aktivity, podujatia a práce subjektov a organizácií, ktoré výrazne prispejú k propagácii kraja a naplnia jeho rozvojový potenciál s nadregionálnym významom.
viac
28.09.2022
Výzva Hybaj na bajk má podnietiť objavovanie miest v sedle bicykla
S cieľom motivovať ľudí na objavovanie miest v sedle bicykla odštartovala v uplynulých dňoch Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus druhý ročník výzvy Hybaj na bajk v Banskobystrickom kraji.
viac
02.10.2023
Jesenná výzva Hybaj na bajk prepája osem regiónov BBSK
V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) odštartovali jesennú cyklovýzvu Hybaj na bajk. Jej cieľom je objavovať jesenné zákutia kraja v sedle bicykla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %