Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.06.2016 12:52

Výťažok z Ekofestu pôjde tento rok na výsadbu stromov


Pozvánka.


Výťažok deviateho ročníka environmentálneho benefičného festivalu Ekofest v Trnave bude venovaný na výsadbu nového lesoparku za Kamenným mlynom.


Podujatie začne v piatok 24. júna bezplatným premietaním filmov s environmentálnou tematikou v trnavskom kine Hviezda. Pokračovať bude koncertným programom v sobotu 25. júna v Kamennom mlyne.       

"Premietanie vo Hviezde bude od ôsmej hodiny a prvé dve zo štyroch pásiem budú tradične vyhradené pre žiakov a študentov z trnavských škôl," informoval organizátor podujatia Matej Lančarič. Pre verejnosť bude od 16:30 hod. až do večerných hodín. Súčasťou piatkového programu v kine bude aj výstava z dielne Trnavčanky Lenky Lukačovičovej s názvom Snaps.      

Hlavný program Ekofestu v sobotu 25. júna prinesie koncerty hudobných skupín i sprievodný environmentálny program. Vystúpia domáce i pozvané formácie - The Mytus, Wasabi Circus, The Paranoid, Hudba z Marsu, Gladiator, Hex. "Environmentálny program bude v salóniku hotela Koliba od 15:30 hod. s bezplatným vstupom. Na úvod budú dokumenty, po nich prvé pásmo prednášok. Diskutovať sa bude na témy ekológia, environmentalistika, adaptácia na dopady zmeny klímy, ale aj o potrebe nového plánu na ochranu vôd. Úplnou novinkou programu bude hudobno–vizuálna prednáška pod názvom Hudba prastarého lesa, v rámci ktorej budú premietnuté fotografie rôznych scenérií pralesov Slovenska s tematicky komponovanou živou hudbou," uviedol Lančarič. Nasledovať bude druhé pásmo prednášok o pralesoch Slovenska a význame ochrany riečnej krajiny. Sprievodný program ponúkne aj výstavu trnavského umelca Martina Kochana s názvom Verejná doľava, ale aj workshop, na ktorom si návštevníci budú môcť vyrobiť svoju ekotašku s logom festivalu.       

Po skončení festivalu bude zabezpečený odvoz návštevníkov mimoriadnymi polnočnými linkami č. 2 a č.13 smerom na Linčiansku a Družbu. Viac informácií získate na: www.ekofest.sk.

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Festival Babie leto
Občianske združenie SOSNA vo svojom Ekocentre v Družstevnej pri Hornáde od roku 2010 pravidelne organizuje 2-krát ročne festivaly, zamerané na prepojenie umenia, ekológie a filozofie s praktickými témami. Jesenný festival Babie leto 2016 sa uskutoční v sobotu 22. októbra.
viac
03.11.2016
Témou bratislavského seminára bude „Voda, rieky a krajina“
9. novembra 2016 sa uskutoční v Bratislave seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %