Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.09.2022 01:30

Výročné Ceny Trnavského samosprávneho kraja udelili 29 osobnostiam a kolektívom


Logo TTSK.


Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) 29 osobností a kolektívov.


Slávnosť spojenú s odovzdávaním Cien TTSK pripravili na utorok podvečer v Divadle Jána Palárika v Trnave. Ceny sú udeľované v kategóriách zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúra, sociálne veci a občianska spoločnosť.

Cenu TTSK v tomto roku udelili okrem iných zbormajstrovi známeho trnavského spevokolu Cantica Nova, aktívnemu propagátorovi zborového spevu Gabrielovi Kalapošovi, hudobníkovi, hudobnému publicistovi a zakladateľovi medzinárodného festivalu Dobrofest Petrovi Bonzovi Radványimu, výtvarníkovi a pedagógovi Alexandrovi Stalontayovi i folkloristom Milanovi Klačkovi a Petrovi Michalovičovi. Zo športovcov TTSK ocenil aj reprezentantku SR v stolnom tenise, bronzovú medailistku z majstrovstiev Európy do 21 rokov Tatianu Kukuľkovú, motokrosára, reprezentanta SR Milana Rýzeka, atletického trénera Jozefa Gála a tiež Asociáciu športových klubov Piešťany za jej organizátorskú činnosť.

Kolektív oddelenia neurológie galantskej nemocnice získal ocenenie za výborné výsledky v starostlivosti o pacientov s mozgovou príhodou, ďalší zdravotnícki pracovníci boli ocenení predovšetkým za prácu a nasadenie počas pandémie ochorenia COVID-19.

Za obetavosť a trvalú starostlivosť o židovské cintoríny v Šamoríne získal Cenu TTSK Ján Hevera, ochranár a ornitológ Erich Kubica za dlhoročnú prácu v chránenej krajinnej oblasti Sĺňava v Piešťanoch a vytrvalú edukáciu mládeže v tejto oblasti. Dobrovoľná civilná ochrana Malacky s pôsobnosťou aj v TTSK sa od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 zapájala do činností v prvej línii, jej dobrovoľníci pôsobili na hraničných priechodoch, letisku, karanténnych centrách a nemocniciach. V roku 2021 pomáhali pri tornáde v Česku a od začiatku vojny na Ukrajine pomáhajú pri utečeneckej kríze.

Ocenení za vynikajúce pracovné výsledky boli aj pracovníci škôl a sociálnych zariadení TTSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19
Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.
viac
23.05.2022
Osobnosti a kolektívy si prevzali ocenenia mesta
Osobnostiam a kolektívom, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zviditeľnenie Stropkova doma i v zahraničí, v nedeľu počas slávnostného zasadnutia mestského zastupiteľstva odovzdali ceny mesta, ďakovné listy a čestné občianstvo in memoriam.
viac
21.09.2022
ŽSK ocenil osobnosti, ktorých profesijný život je spojený s kultúrou
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ocenil v utorok v Slovenskom komornom divadle (SKD) v Martine 49 osobností, ktorých profesijný život je s kultúrou spätý viac ako 30 rokov. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.
viac
29.09.2022
Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností
Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %