Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
23.11.2023 04:05

Vrbové chce pomenovať po rodákovi, futbalistovi Jozefovi Adamcovi nové sídlisko


Jozef Adamec. Snímka zdroj: Trnava-zoznam


Mesto Vrbové má záujem pomenovať novú obytnú štvrť po rodákovi, niekdajšom futbalovom reprezentantovi Jozefovi Adamcovi. Návrhom sa bude zaoberať novembrová schôdza mestského zastupiteľstva. Informoval o tom primátor Štefan Kubík.


"Chceme si takto uctiť športovca, ktorý začínal s futbalom v našom meste, kým neprešiel do kádra Spartaka Trnava," povedal primátor.         

V súčasnosti podľa jeho slov mesto ponúka vo verejnej obchodnej súťaži lokalitu zhruba 27.000 metrov štvorcových na výstavbu obytných blokov pre zhruba tisíc obyvateľov a je potrebné dať jej názov. "Situovaná je pri hlavnej ceste v smere na obec Chtelnica, kde býval náš prvý futbalový štadión a Adamec na ňom hrával, tak vznikol nápad na tento názov," doplnil Kubík. Protikandidátom na pomenovanie lokality sú pôvodné Dolné dielce, o konečnej podobe rozhodnú poslanci v hlasovaní.         

Vrbové si slávneho futbalistu pripomína aj pomenovaním súčasného futbalového stánku, názov Mestský štadión Jozefa Adamca nesie od minulého roka. V Trnave je po ňom nazvaná jedna z ulíc. Legenda Spartaka Trnava Jozef Adamec (1942 - 2018) v drese ´bílych andelov´ získal päť majstrovských titulov, ďalšie dva pridal počas základnej vojenskej služby v Dukle Praha. V československej lige odohral 383 zápasov, strelil 170 gólov. Štyrikrát sa stal kráľom ligových strelcov. V reprezentácii Československa odohral 44 zápasov, strelil 14 gólov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mestskí poslanci schválili zmeny cestovného v autobusovej doprave
Cestujúcich v nitrianskej mestskej autobusovej doprave (MAD) čakajú zmeny. Mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní odsúhlasili zavedenie nových druhov platieb a zmenili aj výšku niektorých zliav na cestovnom.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
02.03.2024
Lávku pre peších na sídlisku Solinky začnú opravovať v apríli
Na žilinskom sídlisku Solinky začnú v apríli opravovať lávku pre peších. Podľa Kataríny Gazdíkovej zo žilinskej radnice budú celkové náklady na opravu vo výške takmer 390.000 eur. Stavebné práce potrvajú do júna a vyžiadajú si úplnú uzáveru mostného objektu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %