Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.03.2019 02:35

Mesto chce na rómskom sídlisku postaviť novú osemtriednu školu


Ilustračná snímka (tasr)


Výstavba osemtriednej modulovej základnej školy (ZŠ) na rómskom sídlisku Dúžavská cesta je jedným z aktuálnych investičných zámerov samosprávy Rimavskej Soboty. Celkové predpokladané náklady projektu sú 605 000 eur.


V rozpočte na tento účel poslanci vyčlenili 100 000 eur a na poslednom zasadnutí zaviazali vedenie mesta, aby o zvyšok požiadalo ministerstvo financií.       

„Návrh bol vopred prediskutovaný aj so splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity Ábelom Ravaszom. Máme jeho podporu a prísľub, že keď bude táto žiadosť v termíne do 31. marca poslaná, tak sa dostane na najbližšie rokovanie vlády,“ uviedol Roman Vaľo, poslanec a predseda najväčšieho poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť.       

Podľa Vaľa súčasná ZŠ na Dúžavskej ceste nedokáže kapacitou pokryť ani potreby na vzdelanie pre prvý stupeň, pričom kvalita priestorov budovy je nízka. „Deti, ktoré chodia do vzdialenejších škôl, majú problém so záškoláctvom,“ podotkol.       

Sídlisko Dúžavská cesta je situované na juhozápadnom okraji Rimavskej Soboty a tvorí ho šesť panelových bytoviek, v ktorých žije v súčasnosti vyše tisíc Rómov. Na sídlisku funguje základná škola a mesto tam prevádzkuje i hygienické centrum, ktoré vzniklo v časti zdevastovaného kultúrneho domu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Prácu v obnovených občianskych hliadkach získa osem ľudí
Verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach Rimavskej Soboty bude v blízkej budúcnosti zabezpečovať okrem iných zložiek i osem členov miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
18.12.2018
V akvaparku Kurinec stavia mesto tobogan, v pláne sú aj kryté bazény
Výstavba toboganu a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
26.09.2022
BBSK získal na cyklotrasu z Poltára do R. Soboty ďalších takmer 5 miliónov eur
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal z eurofondov dotáciu na druhú etapu cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
20.10.2022
BBSK začína s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) začne o pár týždňov s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %