Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.04.2020 08:05

V rekreačnej oblasti Kurinec stavia samospráva Rimavskej Soboty tobogan


Snímka zdroj: (tasr).


Samospráva Rimavskej Soboty stavia vo svojej rekreačnej oblasti Kurinec nový tobogan. Informuje o tom na webovej stránke rimavskasobota.sk.


„Naplno sa stavia tobogan s dopadovým bazénom i so strojovňou. Uskutočňujú sa údržbárske práce na jednotlivých bazénoch, 50-metrovom, 30-metrovom a detskom bazéne. Buduje sa prístupový chodník k 30-metrovému bazénu a skrášľuje sa celé okolie,“ konkretizuje samospráva aktuálne práce.      

Ako pokračuje, celý areál mieni pripraviť na pôvodne plánovaný termín otvorenia v júni, dodáva však že je otázne, či to pre pandémiu nového koronavírusu bude možné.      

O výstavbe toboganu rozhodla samospráva ešte v roku 2017, keď na jeho projektovú dokumentáciu vyčlenili mestskí poslanci 35 000 eur. Podľa pôvodných plánov mal byť dokončený pred letnou sezónou 2018.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2017
Komárňania chcú petíciou zabrániť výstavbe obchvatu v rekreačnej zóne
Členovia občianskej iniciatívy za záchranu rekreačnej oblasti Mŕtve rameno Váhu – Apáli v Komárne dnes odovzdali na Mestskom úrade v Komárne petíciu proti výstavbe obchvatu mesta, ktorý by viedol práve cez mestskú rekreačnú oblasť.
viac
18.12.2018
V akvaparku Kurinec stavia mesto tobogan, v pláne sú aj kryté bazény
Výstavba toboganu a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
02.02.2023
Mesto chce na Kurinci vybudovať bazén s vlnobitím za 1,44 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota chce v rekreačnej oblasti Kurinec-Zelená voda vybudovať bazén s vlnobitím. Na financovanie projektu si plánuje vziať úver vo výške 1,44 milióna eur. O zámere budú rokovať poslanci mesta na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
04.04.2023
Mesto vyhlásilo súťaž na bazén s vlnobitím za takmer 1,2 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota vyhlásilo verejné obstarávanie na nový bazén s vlnobitím, ktorý plánuje vybudovať v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %