Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.02.2023 12:35

Mesto chce na Kurinci vybudovať bazén s vlnobitím za 1,44 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Rimavská Sobota chce v rekreačnej oblasti Kurinec-Zelená voda vybudovať bazén s vlnobitím. Na financovanie projektu si plánuje vziať úver vo výške 1,44 milióna eur. O zámere budú rokovať poslanci mesta na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva.


Ako vyplýva z dôvodovej správy, ktorú samospráva zverejnila na svojej oficiálnej webovej stránke, projekt zahŕňa novostavbu bazéna atypického tvaru a technologickej budovy. Celková zastavaná plocha je takmer 2300 štvorcových metrov (m²), z toho vyše 1300 m² predstavuje plocha bazéna s maximálnou hĺbkou 1,8 metra. Súčasťou projektu je aj generátor vĺn s možnosťou vytvárania rôznych typov vlnobitia.

"Vlny sú vytvárané pneumaticky, pričom žiadne pohyblivé časti nie sú v kontakte s vodou. Generovanie vĺn prebieha v šiestich vlnových komorách, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby zabezpečili maximálny účinok vĺn," uviedlo mesto.

Samospráva v rámci zámeru počíta s predpokladanými nákladmi vo výške približne 1,44 milióna eur, výstavbu chce financovať z úveru s časom splácania do roku 2034. Splácanie úveru chce mesto pokryť zo zisku z rekreačného strediska Kurinec, ten vlani podľa dôvodovej správy predstavoval približne 300 000 eur.

O prijatí úveru na vybudovanie bazéna s vlnobitím na Kurinci budú poslanci mesta rozhodovať v pondelok (6. 2.) na zasadnutí mestského zastupiteľstva. V prípade schválenia zámeru mesto počíta so začiatkom výstavby na jar tohto roka, ukončenie projektu predpokladá pred začiatkom letnej sezóny v roku 2024.

Rekreačná oblasť Kurinec-Zelená voda v súčasnosti ponúka návštevníkom možnosť kúpania sa vo vodnej nádrži alebo v bazénoch s pitnou i geotermálnou vodou s teplotou 33 stupňov Celzia. Pre deti je k dispozícii detský bazén či toboganový komplex. Súčasťou rekreačnej oblasti, ktorú prevádzkujú Technické služby mesta, je aj kempingový a športový areál.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2018
V akvaparku Kurinec stavia mesto tobogan, v pláne sú aj kryté bazény
Výstavba toboganu a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
07.04.2020
V rekreačnej oblasti Kurinec stavia samospráva Rimavskej Soboty tobogan
Samospráva Rimavskej Soboty stavia vo svojej rekreačnej oblasti Kurinec nový tobogan. Informuje o tom na webovej stránke rimavskasobota.sk.
viac
04.07.2022
Mesto zrekonštruuje chodníky v 13 lokalitách, zoberie si úver
Mesto Rimavská Sobota plánuje zrekonštruovať chodníky na 13 uliciach, na financovanie prác si vezme úver vo výške viac ako 250 000 eur. Na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci mesta.
viac
04.04.2023
Mesto vyhlásilo súťaž na bazén s vlnobitím za takmer 1,2 milióna eur
Mesto Rimavská Sobota vyhlásilo verejné obstarávanie na nový bazén s vlnobitím, ktorý plánuje vybudovať v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %