Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.02.2020 09:35

Prístavbu zimného štadióna v Kežmarku dokončia v júni


Snímka zdroj: (tasr).


Práce na prístavbe zimného štadióna v Kežmarku idú podľa plánu, zhotoviteľ by mohol stavenisko odovzdať o čosi skôr.


„V súčasnosti realizovaná prístavba je dvojpodlažná, na prvom nadzemnom podlaží sa nachádzajú štyri šatne s hygienickým zázemím, na druhom nadzemnom podlaží je miestnosť pre korčuliarsky trenažér a fitnes s hygienickým zázemím,“ uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Šlosárová.

Technicko-hospodárske zázemie, ktoré bolo v rámci prvej časti stavby zrealizované len v podobe hrubej stavby, sa tak čoskoro stavebne ukončí. Súčasťou prác sú aj jednotlivé inštalácie, vzduchotechnika, vonkajšie a vnútorné omietky, podlahy a stropy, ukončí sa tiež inštalácia zdravotechniky a ústredného kúrenia. „Okrem toho technicko-hospodárska časť obsahuje šatne a kancelárske priestory so zázemím, klubovňu hokejového klubu, kaviareň so skladovými a sociálnymi priestormi, ošetrovňu, prevádzkové priestory, garáž pre rolby, sklady a tzv. sky boxy resp. VIP kabíny,“ doplnila hovorkyňa s tým, že práce potrvajú do konca júna. V tom čase už bude objekt zimného štadióna kompletne dostavaný aj so zázemím.

Náklady na realizáciu tejto časti projektu predstavujú takmer 2,4 milióna eur, pričom financovanie je kombinované z vlastných zdrojov mesta a štátnej pôžičky. Ku koncu minulého roka preinvestovali na zimnom štadióne dohromady 4,6 milióna eur.

Prístavba štadióna nie je jedinou stavbou, ktorú v súčasnosti v Kežmarku realizujú. Onedlho by mali sprevádzkovať kruhový objazd pri vstupe do priemyselného parku a nedávno oficiálne otvorili kruhovú križovatku na sídlisku Juh za viac ako 245 000 eur. „Ďalším projektom je rekonštrukcia a rozšírenie existujúcich priestorov Materskej školy na ulici Možiarska, ktorá bude ukončená do septembra tohto roku,“ dodala Šlosárová.

Priestory škôlky sa rozšíria o prístavbu herne, v tejto časti sa do jestvujúcich obvodových stien vybúrajú otvory na dvere a  okná, asanuje sa časť priečok a nepoužívaný jedálenský výťah. Demontujú sa tiež dvere, upraví sa priestor chodby a vybuduje sa nová šatňa pre deti, umyváreň a toalety. Existujúca telocvičňa sa v rámci projektu predelí na dve samostatné časti. V rámci stavebných úprav sa objekt zateplí a zdemontujú sa staré časti vonkajšej fasády. V tomto prípade sú náklady na obnovu vo výške takmer 250 000 eur.

„Hneď, ako to počasie dovolí, tak sa začne aj s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Sever. Práce by mali byť ukončené do júna,“ ozrejmila hovorkyňa. Projekt pozostáva z rekonštrukcie chodníkov, revitalizácie zelene, detských ihrísk, výmeny verejného osvetlenia a osadenia prvkov drobnej architektúry. Pri tomto projekte sa náklady vyšplhajú takmer na 490 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
20.02.2020
Mesto Žilina bude revitalizovať vnútroblok na sídlisku Hájik
Vyše 191 000 eur bude stáť revitalizácia vnútrobloku na ulici Georgesa Lannuriena v Žiline na sídlisku Hájik, ktorú pripravuje mesto Žilina. Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške viac ako 182 000 eur samospráva získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %