Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.12.2018 11:30

Vo Svätokrížskom dome priblížia Vianoce našich predkov


Ilustračný výrez plagátu


Vianoce našich predkov priblížia vo štvrtok podvečer vo Svätokrížskom dome v Žiari nad Hronom. Na návštevníkov čakajú tradície, opekance či perníky a koledy v podaní mužskej speváckej skupiny Sekera.


Hovorca mesta Martin Baláž priblížil, že podujatie súvisí s poslaním Svätokrížskeho domu, ktorý má obyvateľom mesta približovať a pripomínať tradície a zvyky predkov, ktoré sa vo Svätom Kríži nad Hronom udržiavali.       

"Na podujatí sa budú piecť oblátky, ľudia uvidia niektoré výjavy folklórnych tradícií tunajšieho regiónu. Ide o také spestrenie adventného času," podotkol Baláž.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2018
Na hrade Šášov vybudujú Čitáreň Richarda Kafku
Meno propagátora regionálnej histórie Richarda Kafku ponesie čitáreň, ktorá vznikne na hrade Šášov. Bude oddychovým a vzdelávacím priestorom, návštevníkom poskytne informácie o regionálnej histórii a zaujímavostiach.
viac
04.04.2018
Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom
Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.
viac
22.12.2018
Primátorský punč pomôže občianskemu združeniu Okáčik
Námestím Matice slovenskej v Žiari nad Hronom v stredu po celý deň rozvoniaval vianočný punč. Pod patronátom primátora Petra Antala tu od predpoludnia prebiehal charitatívny predaj obľúbeného zimného nápoja.
viac
28.12.2019
Predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov bude o želaniach
Združenie na záchranu hradu Šášov si pripravilo pre všetkých milovníkov histórie a turistiky netradičný večerný výstup na hrad Šášov. V pondelok 30. decembra čaká záujemcov podujatie s názvom Večer želaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %