Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.12.2018 08:15

Primátorský punč pomôže občianskemu združeniu Okáčik


Ilustračná snímka, zdroj archiv (msu-znh)


Námestím Matice slovenskej v Žiari nad Hronom v stredu po celý deň rozvoniaval vianočný punč. Pod patronátom primátora Petra Antala tu od predpoludnia prebiehal charitatívny predaj obľúbeného zimného nápoja.


Hovorca mesta Martin Baláž priblížil, že podujatie bolo už tradičnou súčasťou akcií, ktoré v predvianočnom čase v meste organizujú, a vždy má charitatívny rozmer. O predaj sa starajú zamestnanci mestského úradu, mestskí poslanci a podvečerných hodinách sa ho zúčastní aj žiarsky primátor.       

Tentoraz pomôže výťažok z predaja občianskemu združeniu Okáčik zo Žiaru nad Hronom, ktoré vzniklo ešte v roku 2003. Jeho symbolom je motýľ, ktorého krídla sú ochranou všetkých detí a nesú posolstvo "dať každému rovnakú šancu realizovať sa, podporiť sebavedomie, rozvíjať prirodzený talent". Združenie prostredníctvom voľnočasových a vzdelávacích aktivít pre deti a mládež vytvára priestor, kde môžu tráviť svoj voľný čas bezplatne a s ponukou širokospektrálnych zaujímavých aktivít.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2018
Dažďovú vodu z mestských objektov chcú zachytávať a využívať
V Žiari nad Hronom chcú zachytávať a ďalej využívať dažďovú vodu z mestských objektov. Na projekt by chcela samospráva získať prostriedky z eurofondov, aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu, za ktorú podľa zverejnených dokumentov zaplatí 17.880 eur.
viac
11.02.2019
Od 4. marca si obyvatelia doklady vybavia v nových priestoroch
Od 4. marca si obyvatelia Žiaru nad Hronom vybavia doklady v nových priestoroch KAMO centra, ktoré sa nachádza v priestoroch budovy Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiari nad Hronom.
viac
12.05.2021
Žiarčania si budú môcť staré oblečenie vymieňať v novom komunitnom centre
Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom si budú môcť už čoskoro vymieňať staré oblečenie v novovznikajúcom ekologickom komunitnom centre.
viac
29.05.2021
Vznikajúci domov dôchodcov získal dotáciu vo výške 150-tis. eur
Nové zariadenie pre seniorov, ktoré mesto Žiar nad Hronom buduje v priestoroch prístavby biskupského kaštieľa, získalo od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dotáciu vo výške 150.000 eur. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %