Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.08.2016 08:28

Vo Fiľakove vystavia ocenené snímky z Medvešského fotomaratónu


Snímka zdroj: (foto-maraton.sk).


V dňoch 3. - 5. júna 2016 sa na území Novohrad-Nógrád UNESCO geoparku uskutočnil tretí ročník Medvešského fotomaratónu, v rámci ktorého bola vyhlásená aj fotosúťaž. Putovná výstava zostavená z ocenených fotografií bude predstavená na vernisáži Hradného múzea vo Fiľakove 2. septembra 2016.


Na fotomaratóne sa zúčastnilo vyše 320 účastníkov z Maďarska, Slovenska ale aj zo vzdialenejších štátov. Fotografi vytvorili tisíce záberov, ktoré cez médiá, sociálne siete a súkromné stránky šíria krásu regiónu.

V rámci 48 hodinového programu bola vyhlásená fotosúťaž, ktorá prebiehala v troch kategóriách: Krajina, Ľudia a Živá príroda. Každý registrovaný účastník mohol v rámci jednej kategórie zaslať maximálne dve fotografie (t. j. súťažiť sa mohlo celkovo so šiestimi fotografiami).

Do konca uzávierky súťaže zaslali fotografi takmer 400 záberov, ktoré hodnotila odborná porota zložená zo 4 fotografov (dvaja zo Slovenska a dvaja z Maďarska). Na Facebookovej stránke podujatia súčasne prebiehala aj verejná súťaž.

Okrem cien v jednotlivých kategóriách, bude 2. septembra udelená aj cena verejnosti (za najvyšší počet získaných hlasov na Facebooku), zvláštna cena pre fotografa do 18 rokov a hlavná cena, ktorú získa účastník s celkovým najvyšším počtom bodov udelených odbornou porotou za tri najlepšie fotografie.

Geopark Novohrad-Nógrád je územie s výnimočnými geologickými, prírodnými, kultúrno-historickými jedinečnosťami rozprestierajúce sa na juhu Banskobystrického kraja a na severe maďarskej Nógrádskej župy. Jeho výnimočnosť je cenená celosvetovo – geopark sa hrdí titulom UNESCO Globálny geopark a je členom Globálnej siete geoparkov spoločne so 119 územiami z celého sveta. "Geopark" ako kategória sa stala súčasťou svetového dedičstva UNESCO v roku 2015.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
01.03.2019
Novohradský geopark ostáva v sieti svetového dedičstva UNESCO
Novohrad-Nógrád UNESCO Globálny geopark obhájil svoj titul. Udelili mu zelenú kartu, vďaka ktorej ostáva pod záštitou UNESCO na ďalšie štyri roky. Koordinátori jeho fungovania v Šalgotarjáne i vo Fiľakove dostali odporúčania, ako ďalej rozvíjať jeho potenciál v cestovnom ruchu.
viac
07.03.2019
Otvorenie putovnej výstavy MEDVEŠSKÝ FOTOMARATÓN 2018
V dňoch 1. - 3. júna 2018 sa na území cezhraničného Novohrad-Nógrád globálneho geoparku UNESCO uskutočnil štvrtý ročník prestížneho fotografického podujatia Medvešský.fotomaratón, ktorého sa zúčastnilo vyše 350 účastníkov z Maďarska, Slovenska, ale aj zo vzdialenejších krajín.
viac
09.08.2021
Vo Fiľakove rozbiehajú projekt Spoločné kroky ku digitalizácii
Podniky z Novohradu a župy Nógrád rozbiehajú spoločnými krokmi svoje aktivity smerujúce ku digitalizácii v rámci Akčného plánu zamestnanosti programu Interreg SKHU (TAPE – BETWEEN R2 and M3).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %