Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.12.2019 09:10

Vianočnú výzdobu v Handlove rozsvietia s príchodom Mikuláša


Svetelný medveď. Snímka zdroj: YouTube


Výzdobu samospráva doplnila o nové prvky. Reagovala tak na skutočnosť, že viaceré komponenty z existujúcej sa po záručnej dobe pokazili.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová. S inštaláciou výzdoby začala samospráva ešte v novembri. Prvé časti z nej tradične rozsvietila na budove mestského úradu počas Handlovských katarínskych dní 22. novembra. "Vianočnú výzdobu vrátane centrálneho stromčeka kompletne rozsvietime 6. decembra. Vtedy príde do Handlovej i Mikuláš so svojou vianočnou rozprávkou. Zhasnutá bude 6. januára na Troch kráľov," uviedla Paulínyová.       

Problematiku výzdoby na vianočné obdobie podľa nej radnica rieši už od leta. "Ešte vlani sme informovali, že dekorácie sa postupne po záruke kazia. V tomto roku sa realizovala základná revízia a zistili sme, že opäť niečo z výzdoby ubudlo. Hľadali sme preto dodávateľa, ktorý by nám ponúkol vianočné dekorácie kompatibilné s tými, ktoré mesto má. Respektíve sme zadovážili tie, ktoré sú energeticky úspornejšie, nakoľko staršie boli žiarovkové," ozrejmila.       

Tento rok nebude v Handlovej svietiť banský huntík so svetelnou bránou, žiarovky sa pri skúške totiž už nerozsvietili. Na miesto, kde boli naň Handlovčania zvyknutí, bude premiestená jedna z 3D dekorácií, ktorá je plne funkčná a vlani bola pred Kostolom sv. Kataríny. Funkčný je i svetelný medveď, ako i niektoré farebné gule v centrálnej mestskej zóne. "Vzhľadom na nefunkčnosť dekorácií na stĺpoch verejného osvetlenia a ďalšej výzdoby mesto zakúpilo deväť prvkov s malými bielymi hviezdami. Šťastný Nový rok poprajeme Handlovčanom novým PF 2020, vymenili sme i hviezdu a reťaze na centrálny vianočný stromček. Novinkou sú i drobné vianočné hviezdy na šesť líp na Námestí baníkov," priblížila hovorkyňa mesta.

Dodávateľ podľa nej vyšiel mestu v ústrety, úhradu za dekorácie tak bude realizovať v budúcom roku. "Náklady na doplnenie a opravu vianočného osvetlenia dosiahli 4700 eur bez dane z pridanej hodnoty," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne
Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.
viac
24.11.2018
Vianočný stromček rozsvietia počas otvorenia jarmoku
Vianočnú výzdobu inštalujú v týchto dňoch v uliciach mesta Liptovský Mikuláš. Na stĺpoch verejného osvetlenia v pešej zóne pribudli ozdoby s 3D motívmi, zamestnanci tamojších verejnoprospešných služieb (VPS).
viac
29.11.2019
Mikulášsky jarmok, koncerty, trhy aj betlehem
Nádych Vianoc bude v Liptovskom Mikuláši citeľný už od prvého decembra. Dvanásty mesiac prinesie hrejivú atmosféru v podobe adventných koncertov, zvianočnievanie pocítime vďaka tradičnému jarmoku a v tesnom predvianočnom období organizuje radnica aj Vianočné trhy.
viac
09.12.2020
K vianočnej výzdobe Bojnického zámku môžu prispieť i návštevníci
Priestory Bojnického zámku sa zaplnili vôňou ihličia, leskom vianočných ozdôb a stromčekmi. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice opätovne pripravilo sviatočné prehliadky zámku, k atmosfére môžu prispieť i samotní návštevníci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %