Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.12.2017 11:16

Liptovskomikulášska radnica posilní viaceré linky MHD


Snímka zdroj: (mikulas.sk).


Od 10. decembra budú V Liptovskom Mikuláši v platnosti pozmenené cestovné poriadky v mestskej autobusovej doprave.


„Nové spoje pribudnú do a z Liptovskej Ondrašovej počas pracovných dní aj počas víkendu. Tieto spoje umožnia dopravu do nemocnice alebo do centier obchodu. Pribudne spoj z Podbrezín v čase dopravnej špičky a novinkou bude spoj z autobusovej stanice do nemocnice,“ priblížil novinky primátor Ján Blcháč. 

Niektoré existujúce spoje zmenia trasu alebo budú predĺžené tak, aby sme vyhoveli požiadavkám zamestnávateľov a požiadavkám na obsluhu mestských častí ako je napríklad Palúdzka a Nábrežie. „Zmeny reflektujú podané požiadavky obyvateľov Mikuláša, poslancov mestského zastupiteľstva, ale tiež podnety samotného dopravcu a poznatky mesta,“ zhrnul Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Autobusy budú po novom nadväzovať na zmenené cestovné poriadky vlakov, prímestskej autobusovej dopravy a zmeny v časoch vyučovania školských zariadení. Cestovné poriadky budú prílohou januárového mesačníka Mikuláš.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Obyvateľom žijúcim medzi Žilinou a Kraľovanmi sa zlepší spojenie s Bratislavou
V Žilinskom samosprávnom kraji bude viac ako 50 % výkonov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) v regionálnej doprave novými súpravami, respektíve novými alebo modernizovanými vozňami. Pre cestujúcich z obcí medzi Žilinou a Kraľovanmi sa zlepší spojenie s Bratislavou.
viac
22.04.2020
Bratislavská župa zvýšila počet spojov v pracovné dni
Na základe zvýšeného počtu cestujúcich za posledné dva týždne a takisto požiadaviek cestujúcich zaviedol Bratislavský samosprávny kraj špeciálny režim v prímestskej autobusovej doprave. V platnosti je od nedele 19. 4. 2020.  
viac
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %