Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.11.2017 08:35

Medzi Košicami a Prešovom bude premávať mikulášsky vlak


Sv. Mikuláš s pomocníkmi opäť vyrazí na svoju púť vlakom.


Už v sobotu 2. decembra na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku je možné si po prvýkrát rezervovať už aj online.


Súprava červených Hurvínkov už tradične začiatkom decembra ožije detským džavotom a veľkým očakávaním zo stretnutia s Mikulášom, anjelmi či čertom. Mimoriadne vlaky vyrazia z Košíc v sobotu 2. decembra o 8:42 a o 11:00 hod.. Z Prešova sú naplánované odchody o 9:50 a o 12:20 hod..

„Vlak bude zostavený z historických vozňov M.131 s klasickými drevenými lavicami a komfortom cestovania z obdobia 50-tych rokov minulého storočia. Počas jazdy sa deti budú môcť odfotografovať a porozprávať s Mikulášom a jeho pomocníkmi. Tie poslušné sa dočkajú mikulášskeho balíčka a v Prešove opäť navštívime dopravnú kanceláriu uja výpravcu,“ približuje program mimoriadneho vlaku organizátor podujatia Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel.

Vlakom sa odvezú len tí, ktorí si miesta rezervujú vopred. Tohtoročnou novinkou je možnosť zakúpenia cestovných lístkov a balíčkov vopred, prostredníctvom online rezervácie. Lístky sú dostupné aj v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici 48 v Košiciach. Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338 s tendrom z roku 1917, familiárne nazývaným aj „Dvojka“ alebo „Štvorkolák“.

Viac informácií o vozidlách a Mikulášskej jazde nájdete na www.khkv.sk

 

Autor: (Zuzana LEHOTSKÁ, KHKV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Detská železnica oslávi 60. výročie dokončenia trate
Deň plný pary, atraktívneho programu či prevádzky štyroch rušňov zažijú návštevníci vo štvrtok 1. septembra na historickej úzkorozchodnej železnici v Čermeľskom údolí.
viac
11.10.2016
Historickým vláčikom oslávia 80. výročie trate Margecany – Červená Skala
Okrúhle výročie jednej z našich najkrajších železničných tratí môžete osláviť nostalgickou jazdou v nedeľu 16. októbra. Na trase Košice – Margecany - Gelnica – Mníšek nad Hnilcom a späť vypravia organizátori historické motoráky pre verejnosť aj pozvaných hostí.
viac
30.11.2016
Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš
Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.
viac
28.12.2017
Detský Silvester na železnici aj v tomto roku
Detský Silvester na trati bude aj v tomto roku, no o deň skôr! Navyše výnimočne nie v Čermeľskom údolí, ale na „veľkej“ železnici s odchodom z Hlavnej stanice už túto sobotu o 9:30 hod.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %