Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.06.2019 08:05

Veterány opäť po roku očarili Zemplín


Ilustračný výrez plagátu


Najväčší zraz veteránov na Zemplíne má tohto roku medzinárodnú príchuť. Trasa Zemplín Veterán Rallye viedla až za hranice schengenu. Organizátori tiež hlásili výrazne vyšší počet prihlásených zahraničných posádok.


Tradične, v samom závere júna sa koná už 14. ročník jedného z TOP podujatí Košického kraja – Zemplín Veterán Rallye. Unikátny zraz retro áut a motocyklov si každý rok môžu vychutnať diváci na rôznych miestach Zemplína.

„Ako vždy, program celej rallye štartoval v piatok na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Popoludní tam návštevníci mohli obdivovať vystavené všetky veterány, ktoré predstavovali nahlavnom pódiu. V rámci sprievodného programu, ktorý sa konal od 13:00, sa predstavili viaceré folklórne súbory, hudobníci i Elvis Presley Revival,“ načrtol piatkový program organizátor podujatia Mikuláš Koščo zo Zemplín Veteran Clubu.

V sobotu sa trasa Zemplín Veterán Rallye rozvetvila na dve etapy. Etapa A viedla za hranice schengenu, veteranisti si užili spanilú jazdu Užhorodom. Vozidlá v rámci Etapy B zostali na území Slovenska a zamierili do Lekároviec i Veľkých Revíšť.  

„Tento rok podujatie prekračilo hranicu Zemplína, dokonca aj Slovenska. Program bol obohatený o návštevu Schengenskej hranice a prihraničného mesta Užhorod. Prostredníctvom veteránov sa snažíme rozhýbať turizmus a pritiahnuť na Zemplín návštevníkov z Ukrajiny. Medzinárodnú príchuť tomuto obľúbenému podujatiu dodali aj veterány zo zahraničia. Teší nás, že si podujatie získava čoraz väčšiu priazeň, o čom svedčí počet prihlásených účastníkov," uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.  

Zemplín Veterán Rallye vyvrcholí tradične zajtra - v nedeľu - pri OC Zemplín v Michalovciach. Okrem toho, že práve na tomto mieste budú mať návštevníci všetky veterány ako na podnose, budú si môcť užiť aj jednu z troch spanilých jázd okolo Michaloviec na historickom autobuse. Na poludnie je naplánované vyhlásenie výsledkov rallye, ako aj vyhlásenie výsledkov diváckeho hlasovania o najkrajšií veterán a motocykel.

Autor: (TS-Košice Región Turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2018
Speváčka Rednexu Nika Karch ukončí rok domácim koncertom v Michalovciach
Speváčka Nika Karch, ktorá prevažnú časť roka koncertovala po celej Európe s kapelou Rednex, si na záver roka pripravila vianočný koncert v rodných Michalovciach, na ktorý si pozvala viacerých hostí.
viac
08.04.2019
O účasť v 10. ročníku hudobnej súťaže Zemplín Pop je rekordný záujem
O účasť v hudobnej súťaži Zemplín Pop 2019 je v tomto roku mimoriadne veľký záujem. Potvrdila to riaditeľka ZUŠ v Michalovciach Alena Hersteková s tým, že v utorok 9. apríla sa mestskom kultúrnom stredisku súťažne predstaví 80 spevákov a 25 kapiel žánrovo zameraných na populárnu hudbu.
viac
11.11.2021
Vianočné trhy v mestách na Zemplíne nebudú
Vianočné trhy na námestiach okresných miest na Zemplíne tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nebudú, alebo sa uskutočnia len v obmedzenej podobe.
viac
22.06.2022
Zemplín Veterán Rallye odhalí príbehy z histórie, prevedie zákutiami regiónu
Prezrieť si automobilové veterány, spoznať históriu i málo známe miesta dolného Zemplína a tiež zabaviť sa aktivitami sprievodného programu ponúka 16. ročník Zemplín Veterán Rallye.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %